Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kinetic Driver prináša úplne nový pohľad na skrutkovače

Kinetic Driver prináša úplne nový pohľad na skrutkovače
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Skrutkovače sa vo všeobecnosti považujú za hrubé, tvrdé účelové nástroje, ktoré rozhodne nepútajú pozornosť svojim dizajnom. No nemyslí si to taliansky návrhár, ktorý vytvoril limitovanú edíciu elegantného no stále praktického skrutkovača s názvom Kinetic Driver.

Tento na pohľad štýlový nástroj je dielom dizajnéra Giacoma Di Mura, ktorý sídli v meste Alassio na severe Talianska. Skrutkovač Kinetic Driver má telo vyrobené z nehrdzavejúcej ocele s mosadzným valcom na spodnej strane, ktorý funguje ako zotrvačník. Na opačnom vrchu nástroja je veľká prstencovitá hlava, ktorá obsahuje keramické ložisko. Celá vec je chemicky upravená oxidovým nástrekom, ktorý z nej robí „praktický skrutkovač odolný voči korózii“.

Limitovaná edícia štýlového skrutkovača Kinetic Driver.

Elegantný skrutkovač Kinetic Driver sa používa jednoducho. Stačí aby ho používateľ držal tak, aby bola hlava skrutkovača pritlačená k jeho dlani a potom už len svojimi prstami roztočí ryhovanú časť v strede tela do oboch smerov, podľa potreby. Zotrvačník spôsobí, že sa ryhovaná časť samostatne otáča relatívne k prstencovitej hlave, takže používateľ nemusí otáčať so skrutkovačom ručne. Ak je však skrutka obzvlášť utiahnutá, môže jednoducho uchopiť skrutkovač priamo a dosiahnuť tak väčší krútiaci moment.

Limitovaná edícia štýlového skrutkovača Kinetic Driver.

Inovatívny štýlový nástroj je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za akciovú cenu 75 EUR. Balenie obsahuje jeden skrutkovač Kinetic Driver, 24 vymeniteľných skrutkovacích bitov a puzdro na prenášanie. Autor pritom plánuje vyrobiť len o 5 percent viac kusov, ako bude počet prijatých predbežných objednávok. Potom už nástroj nebude vyrábať znova.

Limitovaná edícia štýlového skrutkovača Kinetic Driver.