Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný systém Thermacell Liv vyženie otravné komáre z dvora

Inteligentný systém Thermacell Liv vyženie otravné komáre z dvora
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 3. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Thermacell aktualizovala svoju technológiu odpudzovania komárov pre inteligentné domácnosti. Nový systém Liv spája viacero jednotiek s inteligentnou základňou a mobilnou aplikáciou, čím vytvára bariéru proti komárom okolo celých terás a vonkajších priestorov. Namiesto toho, aby sa ľudia museli zdržiavať v obmedzenom dosahu jedného zo samostatných odpudzovačov, môžu sa teraz voľne pohybovať bez obáv z otravných komárov.

Odpudzovače Thermacell sú obľúbenou a nenáročnou možnosťou zbavenia sa otravných komárov, no doteraz poskytovali len obmedzenú ochrannú zónu s dosahom do vzdialenosti 4,6 až 6 metrov. V praxi je takýto odpudzovač skvelý, ak človek sedí na terase alebo na dvore, ale oveľa menej účinný, ak sa chce túlať po okolí bez toho, aby so sebou musel nosiť odpudzovač.

Inteligentný systém odpudzovačov komárov Thermacell Liv.

So systémom Liv sa spoločnosť Thermacell snaží vytvoriť prehľadnejší, centralizovaný systém viacerých odpudzovačov, ktorý dokáže pokryť časti nehnuteľnosti, ktoré majitelia používajú najviac. Systém spája až päť samostatných odpudzovačov, centrálny inteligentný rozbočovač a mobilnú aplikáciu Liv+ s hlasovými funkciami. Rozbočovač sa zapája do vonkajšej elektrickej zásuvky a napája všetky jednotlivé odpudzovače prostredníctvom pevnej kabeláže.

Každý odpudzovač poskytuje ochrannú zónu s priemerom 6 metrov a všetkých päť spolu vytvára oblasť bez komárov s rozlohou až 146 metrov štvorcových. Stačí si teda dobre zmerať pozemok, aby sa odpudzovače dali strategicky rozmiestniť tak, aby čo najlepšie chránili oblasti, v ktorých používatelia trávia najviac času.

Inteligentný systém odpudzovačov komárov Thermacell Liv.

V čoraz bezdrôtovejšom svete sa môže zdať pevná inštalácia zbytočne komplikovaná, no kabeláž zabraňuje potrebe individuálneho napájania každého odpudzovača batériami. Používatelia síce musia do každého z nich vložiť kanister s 5,5-percentným repelentným roztokom na báze metoflutrínu, no v odpudzovačoch Liv vydrží kanister až 100 hodín. Spoločnosť Thermacell to definuje ako celú letnú sezónu trvajúcu 12 týždňov pri 8 hodinách týždenne, pričom repelent Liv je Liv je bez zápachu a neviditeľný.

Pomocou aplikácie Liv+ môžu majitelia domov tento systém jednoducho zapnúť alebo vypnúť, skontrolovať hladinu repelentných kanistrov a vytvoriť si časovače zapnutia / vypnutia. Výrobca sľubuje, že zariadenie je vodotesné a odolné voči poveternostným vplyvom, pričom dokáže vydržať sezónu za sezónou trvalej inštalácie vo vonkajšom prostredí.

Inteligentný systém odpudzovačov komárov Thermacell Liv.

Súprava inteligentného systému odpudzovačov komárov Thermacell Liv s tromi odpudzovačmi sa predáva za 699 dolárov, súprava so štyrmi odpudzovačmi za 799 dolárov a súprava s piatimi odpudzovačmi za 899 dolárov. Odpudzovače a ďalšie komponenty sa dajú zakúpiť aj jednotlivo. Lacné nie sú ani náhradné repelentné kanistre, ktorých cena je 120 dolárov za kus alebo 245 dolárov za balenie piatich kusov. No so 100 hodinami vydržia niekoľkonásobne dlhšie ako štvor- až 40-hodinové náhradné repelenty v iných výrobkoch spoločnosti Thermacell.

Inteligentný systém odpudzovačov komárov Thermacell Liv.