Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Philips Hue odhaľuje nové inteligentné žiarovky Lightguide

Philips Hue odhaľuje nové inteligentné žiarovky Lightguide
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Signify, ktorá vlastní značku Philips Hue, na veľtrhu IFA v Berlíne oznámila nové biele a farebné ambientné inteligentné žiarovky. Ide o nadrozmerné stmievateľné žiarovky, ktoré sú určené pre otvorené svietidlá.

Medzi ďalšie nové produkty prichádzajúce do radu inteligentného osvetlenia Hue patrí gradientný svetelný pásik Hue Play pre počítače, tenšie stropné svietidlo pre nízkoprofilové stropy a laditeľná žiarovka v tvare sviece. Spoločnosť Signify tiež oznámila partnerstvo so Samsung SmartThings na synchronizáciu hudby s inteligentnými svetlami a nové funkcie pre svoju aplikáciu Hue, vrátane možnosti nastavenia automatického osvetlenia mimo domu, ktoré spoločnosť Hue nazýva ako „Mimic Presence“ osvetlenie.

Inteligentné žiarovky Lightguide s výrazne moderným dizajnom sa dodávajú v troch tvaroch – veľkej gule, veľkej elipsy a trojuholníka. Dajú sa spárovať so špeciálne navrhnutým závesným káblom, ktorý je k dispozícii v bielej a čiernej farbe. Každá žiarovka má žiariacu vnútornú trubicu, ktorá rozptyľuje svetlo, a každá má lesklý povrch navrhnutý tak, aby žiarovky žiarili jasnejšie. Sú schopné osvetliť domov bielou aj farebnou atmosférou a vydať jas až 500 lúmenov.

Každá žiarovka stojí 74,99 až 89,99 dolárov a káble 49,99 dolárov. Žiarovky sa objavia na trhu ešte v tomto roku.

Inteligentné žiarovky Philips Hue Lightguide.

K ďalším novým produktom patrí aktualizovaná žiarovka v tvare sviece. Súčasná verzia je len stmievateľná. Nová žiarovka Philips Hue White Ambiance Filament pridáva laditeľné biele svetlo, takže si používateľ môže nastaviť teplé až studené biele svetlo. Do Európy a Severnej Ameriky sa dostane od 13. septembra za 44,99 USD alebo v balení 2 kusov za 64,99 USD.

Nové tenké stropné svietidlá Philips Hue sú už k dispozícii za 69,99 USD za kus. Tie majú nižší profil, aby sa dostali tam, kam tradičné svetlá nemôžu. Pomocou systému výstupkov sa svetlá zacvaknú priamo do stropu. Štíhle stropné svietidlo Philips Hue so svietivosťou až 1 200 lúmenov, bielym a farebným svetlom je určené do akejkoľvek miestnosti v dome a je odolné voči vlhkosti, takže sa môže používať aj v kúpeľni.

Nový gradientný svetelný pás Philips Hue Play pre počítače sa dodáva v troch veľkostiach a jeho cena sa začína na 169,99 USD. K dispozícii bude tiež od 13. septembra.

Inteligentné žiarovky Philips Hue White Ambiance Filament.

So všetkým týmto novým hardvérom dostáva aj aplikácia Hue niekoľko nových funkcií, vrátane automatizácie „Mimic Presence“. Vďaka nej sa svetlá automaticky zapínajú a vypínajú počas dňa a / alebo v noci, keď nie je používateľ doma, ako bezpečnostné opatrenie.

Funkcia Mimic Presence sa do aplikácie dostane tento mesiac a bude sa ovládať z karty Hue Automation, kde sa v súčasnosti nachádza integrácia synchronizácie hudby so službou Spotify. Toto bude aj nový domov pre aplikáciu Philips Hue Sync.

Keď už je reč o integrácii hudby, spoločnosť Signify potvrdila podrobnosti o svojom rozšírenom partnerstve so Samsung SmartThings. Jej inteligentné svetlá sa tak budú môcť synchronizovať s hudbou v smartfónoch a tabletoch Samsung Galaxy prostredníctvom novej hudobnej synchronizácie aplikácií Philips Hue a SmartThings.

Synchronizácia hudby Samsung sa ovláda v aplikácii SmartThings v telefóne alebo tablete Galaxy.

Synchronizácia hudby umožní používateľom pulzovať farebným osvetlením Hue v synchronizácii s rytmami obľúbených skladieb. Vyžaduje si to mostík Hue Bridge a služba funguje len na zariadeniach Samsung Galaxy. Bude však fungovať s akoukoľvek hudobnou službou. Aplikácia Hue podporuje na synchronizáciu hudby len službu Spotify.

Nakoniec spoločnosť Signify opätovne potvrdila svoj záväzok voči spoločnosti Matter. Vďaka aktualizácii tak budú všetky jej existujúce aj pripravované produkty inteligentného osvetlenia kompatibilné s Matterom. Ekosystém produktov Philips Hue v súčasnosti podporuje väčšinu populárnych integrácií inteligentných domácností, vrátane Apple Home, Google Home a Amazon Alexa, ako aj Samsung SmartThings. Kompatibilita so systémom Matter by mala priniesť viac integrácie v oblasti hardvéru a umožniť jednoduchšie spárovanie žiaroviek a príslušenstva Philips Hue so zariadeniami, ktoré nie sú súčasťou systému Hue.

Inteligentné žiarovky Philips Hue Lightguide.