Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mylo využíva umelú inteligenciu na stráženie plavcov v bazénoch

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 11. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci už existujú automatizované systémy na stráženie plavcov v domácich bazénoch, systém Mylo je údajne iný. Okrem iného využíva dve kamery a umelú inteligenciu na rozpoznanie plavcov, ktorí môžu mať v bazéne problémy.

Hlavné zariadenie Mylo, ktoré vyrába izraelská spoločnosť Coral Smart Pool, je nainštalované v jednom rohu bazéna používateľa. Je vybavené kamerami nad aj pod vodou, spolu so snímačom tlaku vody. Ak sa bazén nepoužíval aspoň päť minút a kamery / senzor zistia, že sa k nemu priblížila osoba, ktorá následne vstúpila do bazéna, zariadenie Mylo cez Wi-Fi odošle oznámenie do smartfónu používateľa.

Záchranný systém pre domáce bazény Mylo.

Okrem toho, aj keď je v bazéne už viacero ľudí, systém počítačového videnia zariadenia založený na umelej inteligencii je údajne schopný zistiť, či sa niektorý z týchto ľudí nachádza v stave „pred utopením“, a to na základe ich zúrivých pohybov. Keď sa tak stane, používateľ je upozornený prostredníctvom upozornenia na smartfóne (to obsahuje aj živý prenos z kamier) a prostredníctvom zvukových alarmov, ktoré sa ozývajú z bezdrôtových modulov umiestnených v bazéne aj v domácnosti.

Záchranný systém pre domáce bazény Mylo.

Zariadenie je tiež schopné vizuálne rozpoznať osoby, ktoré sa pod vodou nehýbu aspoň 15 sekúnd. V takom prípade sa spustí hlasnejší alarm, ktorý signalizuje, že je potrebná okamžitá reakcia. Aj v noci, ak bazén nie je osvetlený, snímač tlaku vody stále deteguje vstupy a reaguje odoslaním výstrahy.

Záchranný systém pre domáce bazény Mylo.

Systém Mylo je už teraz k dispozícii na predbežné objednanie za uvádzaciu cenu 999 dolárov. Dodávať by sa mal v apríli budúceho roka a jeho konečná maloobchodná cena bude 1 499 USD. Spoločnosť Coral Smart Pool však zdôrazňuje, že systém by sa mal používať ako dodatočná úroveň bezpečnosti, a nie ako náhrada ľudského dohľadu.