Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Osobná meteorologická stanica a merač kvality ovzdušia sa vydali do stratosféry

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
30. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dnešnej dobe, preplnenej hromadou smart zariadení, je ťažké vymyslieť zaujímavú propagáciu svojho výrobku. Výrobca Netatmo sa teda rozhodol prezentovať svoje zariadenie Personal Weather Station vskutku originálne a poslal ho totiž až na hranicu vesmíru. Zariadenie pripevnené k héliovému balónu celú cestu monitorovalo a výsledky uložilo. A pritom sa nejedná o žiadny špeciálny vesmírny senzor, ale paradoxne o klasickú domácu meraciu stanicu. Dokonca s veľmi pekným čistým dizajnom.

Netatmo sa venuje smart domácnostiam už nejaký ten rok a z ich dielne pochádzajú mnohé inteligentné zariadenia do domácnosti. A to od bezpečnostných senzorov až po prístroje na čistenie vzduchu. Ich osobná meracia stanica počasia je však zaujímavá hlavne kombináciou multifunkčnosti a jednoduchosti použitia.

Osobná meteorologická stanica a merač kvality ovzdušia Netatmo.

Skladá sa z dvoch dielov a to pre vnútorné a vonkajšie meranie. Po inštalácii sprievodnej mobilnej aplikácie, a následného spárovania zariadení so smartfónom, vám zariadenia vedia merať prakticky všetky dôležité parametre, ktoré potrebuje vedieť. Začnime vonkajším. Ten okrem teploty vzduchu zvláda merať aj vlhkosť, kvalitu vzduchu, tlak a dokonca aj silu UV žiarenia. Na smartfóne sa vám okrem aktuálnych údajov dokonca zobrazí aj predpoveď počasia na najbližšie dni.

Osobná meteorologická stanica a merač kvality ovzdušia Netatmo.

Domáci merač je zasa nastavený na atribúty, ktoré ocenia hlavne alergici. Je to v prvom rade kvalita vzduchu a množstvo CO2 vo vzduchu. Ďalej vám zariadenie do aplikácie pošle aj údaje o sile hluku či relatívnej vlhkosti.

Obe zariadenia vedia komunikovať s digitálnou hlasovou asistentkou Amazon Alexou a teda môžu vyhodnocovať údaje ešte presnejšie.

Osobná meteorologická stanica a merač kvality ovzdušia Netatmo.