Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hydrao Aloe: Sprchová ružica, ktorá sa sama zaplatí

Hydrao Aloe: Sprchová ružica, ktorá sa sama zaplatí
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
26. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Voda je neustále drahšia a to už vôbec nehovoríme o teplej. Napriek tomu, že Slovensko je bohaté na pramene a vodné zdroje, je táto komodita čoraz strategickejšia. Veľa do ceny pridá jej čistenie a aj samotná distribúcia tiež čosi stojí. Skrátka a dobre, vodu treba šetriť. Francúzska firma Hydrao sa rozhodla prispieť do tohto nekonečného boja svojou trochou do mlyna. Teda lepšie povedané do sprchy. Nuž lebo ich produkt z názvom Aloe je vlastne inteligentná, šetriaca, sprchová ružica.

Možno to nie je vôbec zlý začiatok. Veľa ľudí pri sprchovaní relaxuje. Prúd vody je ako taká mini masáž a dá sa popritom aj meditovať. No lenže litre bežia ako splašené a vyúčtovanie za vodu účinky takejto meditácie rýchlo vynuluje. Výrobca Hydrao preto na riešenie tohto problému použil svetlo.

Do hlavy ružice Aloe výrobca osadil viacfarebné LEDky a Bluetooth modul. Svetlo však slúži iba ako signalizátor spotreby.

Do hlavy ružice osadil viacfarebné LEDky a Bluetooth modul. Svetlo však slúži iba ako signalizátor spotreby. V aplikácii si nastavíte, koľko vody by malo byť maximum na jedno osprchovanie. Následne aplikácia vyráta pomer pre každú farbu, pričom sú celkovo štyri farby. Potom pri sprchovaní sa mení svetlo zo zelenej až po červenú, a keď ani potom sprchujúci nevypne sprchu, začne toto svetlo blikať. To by malo motivovať príliš čistotného používateľa, aby čo najskôr skončil.

V aplikácii si nastavíte, koľko vody by malo byť maximum na jedno osprchovanie a následne aplikácia vyráta pomer pre každú farbu.

Údaje o spotrebe sa tiež ukladajú do aplikácie a v nej sa dá potom v prehľadnom grafe vidieť, kto minul najviac vody. Bluetooth a LEDky treba však nejako napájať. Nebojte sa, netreba do ružice privádzať žiaden elektrický prúd. No vlastne už tam jeden prúd je. V ružici je miniatúrna vodná turbína, ktorá vďaka tečúcej vode vyrába potrebnú elektrinu. Ružica Aloe okrem iného dovolí až tri typy prúdu vody, čo tiež pomáha k zefektívneniu sprchovania.

Nápad je to teda dobrý, dokonca na stránke výrobcu môžete nájsť prehľadný kalkulátor, kedy sa vám investícia do Aloe vráti.