Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nechajte nakupovať hlasových asisentov

Nechajte nakupovať hlasových asisentov
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
5. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hlasový asistenti v telefóne či v niektorých inteligentných domácnostiach si získavajú našu čoraz väčšiu pozornosť. Využívame ich už okrem rôznych pokynov a zvedavých otázok aj na nákupy potravín, spotrebného tovaru a elektroniky. Asistenti v podobe inteligentných reproduktorov sa stávajú najrýchlejšie etablovanou technológiou od éry tabletov.

CES2019, CTA, Smart home, voice recognition, Spoločnosť CTA, organizátor medzinárodnej výstavy spotrebnej elektroniky CES) nedávno prostredníctvom prieskumu Voice Shopping Report zisťovala, akú budúcnosť má  vlastne nakupovanie z pohodlia obývačky prostredníctvom online hlasových asistentov. A závery boli skutočne prekvapujúce: až štvrtina opýtaných si plánuje v roku 2019 zjednodušiť nakupovanie tovarov prostredníctvom hlasových asistentov. Využijú na to predovšetkým zariadenia ako Amazon Echo a Google Home, alebo digitálnu asistentku, akou je napríklad Apple Siri, ktorých obľuba medzi užívateľmi neustále narastá.

"Digitálne asistentky otvárajú priestor štvrtému predajnému kanálu – teda „hlasu“, ktorý spája kamenné predajne, on-line a mobilné zariadenia, ako ďalšiu cestu k nákupu tovaru a služieb," povedal Ben Arnold, riaditeľ pre trendy a inovácie CTA. "Hlasové nakupovanie je stále rozvíjajúcou sa praxou, ale keďže značky dodávajú digitálnym asistentom lepšie vedomosti a schopnosti súvisiace s nakupovaním, očakávame, že stále viac spotrebiteľov bude experimentovať práve s hlasovým nakupovaním.“ CES2019, CTA, Smart home, voice recognition, hlasoví asistenti, hlasový asistent, hlasové ovláadanie,

Odborníci očakávajú, že predaj inteligentných, hlasom ovládaných reproduktorov, bude narastať. Odhadujú to podľa štatistických zistení z roku 2018, keď len v USA sa predalo 39,2 milióna kusov, čo je 44% nárast oproti roku 2017. Pripomeňme, že tieto zariadenia si získali takúto obľubu len po 4 rokoch od uvedenia na trh.