Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný radiátor budúcnosti SOLUS+ šetrí náklady za kúrenie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti Koleda vytvorili revolučné vykurovacie zariadenie SOLUS+, ktoré je až o 30 percent energeticky efektívnejšie ako tradičné elektrické ohrievače. Navyše disponuje intuitívnou technológiou pre inteligentnú domácnosť, ktorá umožní ovládanie jednotlivých jednotiek či monitorovanie nákladov za vykurovanie v reálnom čase.

Elektrický ohrievač SOLUS+ má podobu štýlového panelu z vyľahčeného temperovaného skla, ktorého hrúbka je len 10 milimetrov. K dispozícii je v dvoch veľkostiach M1 a M2 s výkonom 450 wattov, respektíve 800 wattov. Jednotka M1 s váhou 4,5 kilogramu je navrhnutá pre vykurovanie priestoru o rozlohe do 15 metrov štvorcových, zatiaľ čo 9 kilogramová jednotka M2 je vhodná do pre väčšie priestory okolo 20 metrov štvorcových.

Inteligentný elektrický radiátor SOLUS+.

SOLUS+ vykuruje prostredníctvom inovatívnej technológie na báze grafénu, ktorá do diaľky vyžaruje infračervené teplo. Ľudí a objekty priamo v miestnosti teda zohrieva rovnakým spôsobom ako slnko, na rozdiel od tradičných ohrievačov, ktoré iba ohrievajú okolitý vzduch. Technológia infračerveného vykurovania je navyše energeticky efektívnejšia a spotrebuje až o 30 percent menej energie ako tradičné elektrické radiátory. To prináša výhody nielen pre vašu peňaženku, ale i pre životné prostredie.

Inštalácia vykurovacej jednotky je vyriešená na štýl Plug and Play, čiže je jednoduchá a rýchla, takže používateľ nemusí volať drahých montážnych pracovníkov. Elektrický radiátor SOLUS+ si vďaka použitej technológii nevyžaduje ani náklady na údržbu. Je vybavený snímačom teploty a vlhkosti, vďaka ktorým je ho možné zapojiť do ekosystému zariadení v inteligentnej domácnosti. Vykurovanie sa tak dá pohodlne ovládať prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie.

Inteligentný elektrický radiátor SOLUS+.

Okrem toho aplikácia poskytne aj monitorovanie spotreby energie v reálnom čase a prináša si niekoľko inteligentných funkcií, ktoré používateľovi umožnia efektívnejšie spravovať vykurovanie, šetriť peniaze a znižovať vplyv na životné prostredie. Napríklad pri použití elektrických radiátorov SOLUS+ v celej domácnosti umožní funkcia zónovania reguláciu teploty v jednotlivých miestnostiach. Inteligentný systém sa navyše dá prepojiť aj s digitálnymi hlasovými asistentmi Amazon Alexa a Google Assistant.

Inteligentný radiátor budúcnosti SOLUS+ je súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo. Model M1 je k dispozícii za 241 dolárov, zatiaľ čo väčší a výkonnejší model M2 je ponúkaný za 291 dolárov. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na júl tohto roka.

Inteligentný elektrický radiátor SOLUS+.