Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slovenský Domotron na Indiegogo predstavuje smart home s umelou inteligenciou

Slovenský Domotron na Indiegogo predstavuje smart home s umelou inteligenciou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Slovenská spoločnosť Domotron na crowdfundingovej platforme Indiegogo predstavuje smart home systém poháňaný umelou inteligenciou, ktorý sa vie učiť od svojich používateľov. Spoločnosť Domotron, po úspešných investičných kolách, prichádza s úplne novým produktom, ktorý ocenia všetci majitelia smart domácností. Domotron Home s umelou inteligenciou zjednocuje všetky prvky smart home do jedného systému. Jednoducho. Prehľadne. Komplexne.

„Domotron vznikol s cieľom radikálne inovovať fungovanie všetkých domácich technológií a významne tým zlepšiť život v našich domovoch. Za sedem rokov vývoja pokročilého smart home systému pre novostavby sme nazbierali hromadu skúseností a poznatkov, ktoré sme už dlhší čas chceli ponúknuť aj majiteľom všetkých existujúcich domácností. Našli sme spôsob, ako naše know-how spojiť s umelou inteligenciou, ktorá je srdcom nového produktu. A tiež cestu, ako efektívne využiť milióny rôznych smart zariadení v existujúcich domoch a bytoch. Odteraz si tak môže dopriať čaro skutočnej domácej automatizácie naozaj každý,“ povedal Alex Janušek, CEO Domotronu.

Smart home systém s umelou inteligenciou

 

Centrála Domotron Home má vlastný systém pre smart home poháňaný umelou inteligenciou. V praxi to znamená, že používateľ po prvotnom nastavení nemusí robiť prakticky nič, o všetko v domácnosti sa bude starať AI so strojovým učením. Domotron tak na základe nazbieraných dát z vypínačov Domotron Switch vytvára automatizácie šité na mieru každej domácnosti. Práve to je najväčšou výhodou a pridanou hodnotou nového systému od Domotronu. V Domotrone nie je nutné vytvárať automatizácie, ktoré má zvládať smart domácnosť, všetky sú už vytvorené a vyladené.

Používateľ si vďaka Domotronu môže kedykoľvek prezerať informácie o chode domácnosti, spotrebách energií a prehliadať nastavené scenáre na detailnej časovej osi v mobilnej aplikácii pre iOS aj Android. Takto má fungovanie domácnosti neustále pod kontrolou a presne vie, čo, kedy a prečo sa stalo, alebo stane. A navyše, kedykoľvek môže čokoľvek upraviť podľa svojich preferencií. Samozrejmosťou sú aj dôležité notifikácie o neočakávaných situáciách, ktoré by mohli používateľa prekvapiť.

Domotron Home

Zlepšuje aj kvalitu života

 

Domotron pomáha zlepšovať aj životný štýl jeho používateľov. Neustále skúma zvyky a ponúka spôsoby, s ktorými môžu skvalitniť svoj život. Domotron vie napríklad navrhnúť znížiť teplotu v miestnosti pred spaním, nie aby používateľ ušetril na energiách, ale preto, lebo je to zdravšie. Domotron vie dokonca pripomenúť i to, aby používateľ šiel spať skôr kvôli kvalitnejšiemu spánku.

Nie len tieto smart pripomienky pritom Domotron zobrazuje používateľovi vo forme notifikácií v mobilnej aplikácii. Domotron pozná aj to, kedy sa používatelia vracajú domov a na základe toho nastaví napríklad kúrenie alebo chladenie pre ich maximálne pohodlie. V prípade dovolenky používateľov zas Domotron prepne domácnosť do úsporného režimu, aby ju pred ich príchodom opäť prebudil.

Senzormi nabitý vypínač Switch

 

Súčasťou Domotronu je aj elegantný bezdrôtový vypínač Domotron Switch. Ten vo svojich útrobách skrýva rad užitočných senzorov, s ktorými Domotron dokáže kontrolovať kvalitu vzduchu, vlhkosť alebo teplotu každej miestnosti. Inovatívny Grid-EYE senzor zas umožňuje Domotronu rozoznať prítomnosť používateľa aj pokiaľ sa nepohybuje. Vďaka tomu sa nemôže stať, aby Domotron pozhasínal svetlá v obývačke, keď bez pohnutia používatelia sledujú napínavý film alebo čítajú obľúbenú knihu.

Elegantný sklenený vypínač má i dve dotykové plochy. Tými je možné meniť intenzitu svetla smart žiaroviek, nastaviť polohu roliet alebo zvýšiť hlasitosť hudby. Funkcie vypínača je možné kedykoľvek zmeniť v mobilnej aplikácii. Pod sklom je zabudovaný matrix LED displej, ktorý sa rozsvieti len keď sa k nemu používateľ priblíži. Displej dokáže zobrazovať dokonca i teplotu v danej miestnosti či vytvárať grafické znázornenie pri zmenách. Navyše už nikdy používateľ nebude po tme hľadať vypínač, ten mu ambientným podsvietením jemne naznačí presne, kde je.

Domotron Switch

Inštalácia v priebehu pár minút

 

Úchyt bezdrôtového vypínača stačí prilepiť alebo priskrutkovať a vypínač k nemu magneticky prichytiť. Nie je potrebné vŕtanie a sekanie káblov. Batéria vydrží na jedno nabitie niekoľko mesiacov, v závislosti od intenzity používania. Nabíja sa pritom veľmi jednoducho - bezdrôtovo priamo na Domotron Home centrále. Na jeho hornej strane je totiž bezdrôtová Qi nabíjačka, pomocou ktorej je možné nabíjať aj akékoľvek mobilné zariadenie s bezdrôtovým nabíjaním ako smartfón, slúchadlá či smart hodinky.

Jednoduchosť inštalácie podčiarkuje i fakt, že Domotron Home stačí iba pripojiť do
elektrickej siete a cez mobilnú aplikáciu odpovedať na niekoľko základných otázok. Úvodné nastavenie i akékoľvek ďalšie úpravy za používateľa pritom vyrieši chatbot, Domotron Assistant. Assistant pomôže aj s pripojením jednotlivých zariadení v domácnosti. S Domotron Assistant je možné sa rozprávať prostredníctvom integrovaného chatu v aplikácii alebo cez Facebook Messenger.

Domotron - smart home systém s umelou inteligenciou.

Domotron spojí celý dom do jedného celku

 

Domotron Home nie je len ďalším ovládačom pre niektoré prvky smart home či gadgety v domácnosti. Domotron Home sa vďaka Zigbee 3.0 pripojí k zariadeniam Philips Hue, Xiaomi Aqara, Ikea Home smart, Samsung SmartThings či Somfy TaHoma a ďalším. Domotron Home naviac podporuje aj integráciu pomocou Rest API a tak nie je problém pripojiť napríklad aj reproduktory Sonos alebo vysávače iRobot Roomba.

Obrovskou výhodou Domotron Home je i to, že nezáleží na tom, v akom životnom štádiu sa práve používateľ nachádza. Môže pokojne iba začínať riešiť svoje vlastné bývanie, môže ho už naplno využívať, ale môže byť aj v podnájme. Domotron nepotrebuje žiadne káble ani komplikované nastavenia. Domotron si tak nájde využitie prakticky všade, kde sa používajú smart home zariadenia.

Dostupný už teraz cez Indiegogo

 

Domotron Home a Switch je už teraz možné si rezervovať cez pre-launch kampaň na Indiegogo s cenou o 39% nižšou aká bude v oficiálnom predaji. Domotron si bude možné predobjednať cez Indiegogo od novembra tohto roku. Vo voľnom predaji bude dostupný cez e-shop spoločnosti a vo vybraných obchodoch od marca budúceho roku. V tomto termíne bude Domotron Home v balíku s Domotron Switch zasielaný aj všetkým, ktorí si ho predobjednali. Domotron Home bude možné zároveň naživo vidieť počas konferencie Web Summit 2019 v portugalskom Lisabone, kde sa spoločnosť Domotron už tretíkrát prezentuje medzi najúspešnejšími start-upmi sveta v programe Growth.

Domotron - smart home systém s umelou inteligenciou.

(Zdroj: Tlačová správa Domotron)