Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inovatívne klimatizácie nevytvárajú studený prievan a dokonca aj čistia vzduch

Autor:
Lubo Straka
Zverejnené:
23. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S klimatickými zmenami sa mení aj teplota okolo nás. Sme svedkami väčších teplotných rozdielov a čoraz viac už potrebujeme naše domácnosti chladiť ako zohrievať. Našťastie sú už dnes aj technológie tomu naklonené. Moderné klimatizácie sú energeticky efektívne a účinné. Tím odborníkov z Klímy do domu sa však pomocou inovácií rozhodol pomáhať aj tým ľuďom, ktorým by vadilo silné prúdenie chladného vzduchu. Ich riešenie je teda nielen bez studeného prievanu, ale dokonca aj účinne čistí vzduch.

Potreba chladiť naše príbytky je už dnes na programe dňa v mnohých domácnostiach. Vybrať si však správnu klimatizáciu nie je vôbec jednoduché.

„Základom je, aby mala klimatizácia moderné chladivo R32, ktoré je efektívnejšie a ekologickejšie ako jeho predchodca R410a. Dôležitou vlastnosťou klimatizácie je aj hlučnosť vnútornej jednotky, nakoľko túto jednotku máte nainštalovanú u vás doma. Inovatívne stroje dosahujú hlučnosť maximálne 40 decibelov pri plnom výkone,“ hovorí František Sališ, Klíma do domu.

Podľa odborníkov z Klímy do domu, by dnes moderné zariadenie nemalo slúžiť už len na vychladenie priestoru, ale aj na čistenie vzduchu. Všetky tieto vlastnosti sa pritom stretli v inovatívnej klimatizácii Samsung WindFree Pure 1.0.

„Zariadenie je unikátne najmä filtrom PM .1 0, ktorý účinne zachytáva ultra jemné prachové častice do veľkosti len troch desatín mikrometra. Zároveň vo vzduchu sterilizuje viac ako 99% baktérií, pomocou elektrostatického odlučovača. V praxi to znamená, že prach a baktérie sú nabíjané záporným nábojom a vďaka elektrostatickej sile sú následne zachytávané,“ dodáva František Sališ, Klíma do domu.

Výhodou je aj to, že filter je umývateľný a tým sa znižujú prevádzkové náklady. O monitorovanie komplexnej kvality vzduchu sa pritom stará laserový senzor a prostredníctvom farebného displeja o všetkom informuje používateľa. Čo sa týka samotného chladenia, stroje Wind Free, už pred časom, predstavili spôsob ako sa to dá robiť efektívnejšie.

„Ako už vyplýva z názvu, používateľ pri tejto klimatizácii nie je ofukovaný studeným vzduchom, čo by mohlo mať vplyv na jeho zdravie. Jednoducho je Wind Free, za čím stojí inovatívna technológia výfukovej mriežky,“ vysvetľuje Andrej Píš, Samsung Electronics CZ & SK.

Kým teda pri bežných klimatizáciách vychádza studený vzduch priamo cez jeden veľký otvor, pri klimatizácii Samsung Wind Free je studený prúd doslova rozdelený na oveľa menšie. Pomáha v tom až 23 tisíc mikro dierok, ktoré silný prúd rozptyľujú.

„Vďaka pokročilému riadeniu prúdenia vzduchu vieme rovnomernejšie vychladiť aj väčšie miestnosti. Zároveň v režime WindFree spotrebúva táto klimatizácia až o 77 % menej energie ako v režime rýchleho chladenia.“

Ako by to bolo, ak by moderné zariadenie nemalo aj nejakú tú vlastnú inteligenciu. Juhokórejskí inžinieri preto zabudovali funkciu AI Auto Comfort. Táto funkcia automaticky optimalizuje rozličné režimy, na základe analýzy podmienok v miestnosti a vzorov používania. Stroj dokonca vie aj to, kedy ste a kedy nie ste doma.

„Ak snímač detekcie pohybu nezaznamená 20 minút v danej miestnosti žiaden pohyb, klimatizácia sa automaticky prepne do režimu Wind-Free, čím šetrí energiu. Klimatizáciu si viete zapnúť aj do režimu, aby na vás priamo nefúkala. Alebo ak chcete, tak chladný vánok vás môže sledovať po miestnosti,“ dopĺňa Andrej Píš, Samsung Electronics CZ & SK.

Samozrejmosťou je ovládanie pomocou mobilnej aplikácie SmartThings. Zapnutie či vypnutie, nastavenie režimu chladenia alebo vykurovania ako aj monitorovanie spotreby energie zvládne používateľ jedným dotykom. A svoje výhody si stroj prináša i v nočnom režime.

„Režim Wind-Free Good Sleep ponúka ideálne teplotné podmienky pre spánok, bez nepríjemného studeného prievanu. Vďaka regulácii teploty, s funkciou chladenia, vám pomôže rýchlo zaspať, spať hlbokým spánkom a zobudiť sa svieži,“ uzatvára František Sališ, Klíma do domu.

Moderná klimatizácia Samsung Wind Free je teda inovatívnym riešením pre chladenie priestorov, ktorému sa venuje aj tým odborníkov z Klímy do domu. Podľa nich je pritom veľkou výhodou tohto stroja aj to, že obsahuje funkciu automatického čistenia, ktorá zabraňuje množeniu baktérií a nepríjemnému zápachu. Rozhodne si tak inovatívny spôsob chladenia, s podporou inteligentných ovládacích prvkov, môže nájsť medzi používateľmi veľa fanúšikov.