Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Plne odpružený horský e-bicykel E-Seven má celokarbónový rám

Plne odpružený horský e-bicykel E-Seven má celokarbónový rám
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Indonézsky výrobca horských bicyklov Patrol nedávno pridal do svojej modelovej rady nového člena, ktorý sa môže pochváliť celokarbónovým rámom, najnovším elektromotorom Shimano Steps a predným aj zadným odpružením s veľkorysým zdvihom pre pohlcovanie nárazov pri jazde terénom.

Predchádzajúce modely Patrol eMTB mali buď zliatinové rámy, alebo rámy z časti z karbónu a z časti zo zliatiny. Predný a zadný trojuholník enduro rámu nového modelu E-Seven sú vyrobené z odolných a ľahkých uhlíkových vlákien.

Spoločnosť udržiava technológiu elektrickej podpory šliapania do pedálov na najvyššej úrovni tým, že používa nový stredový elektromotor Shimano Steps EP801 s výkonom 250 W. Ten poskytuje krútiaci moment 85 Nm „v širšom rozsahu kadencie ako kedykoľvek predtým“ a režimy eco, trail a boost power, plus asistenciu pri chôdzi. Motor bol spárovaný s 630-Wh vode odolnou batériou integrovanou do rámu, hoci v súčasnosti neboli zverejnené žiadne údaje o dojazde na jedno nabitie.

Plne odpružený horský elektrický bicykel Patrol E-Seven s celokarbónovým rámom.

Horský elektrický bicykel Patrol E-Seven tlmí nárazy na hrboľatých cestách vďaka odpruženej vidlici Fox 38 E so zdvihom 180 mm a zadnému tlmiču Fox Float X2, ktorý je namontovaný na „skrytom článku“, ktorý využíva prepracovanú kinematiku odpruženia so zdvihom 170 mm. A sedadlo X-Fusion Manic umožňuje jazdcovi počas stúpaní alebo jazde po náročnom teréne vyklopiť sedlo, aby neprekážalo pri náročnom šliapaní.

Bicykel jazdí na 29-palcových ráfikoch SUNringlé obutých do 2,5-palcových plášťov VEE Attack a je prvým bicyklom spoločnosti Patrol vybaveným systémom mullet flip-chip, ktorý umožňuje používateľom inštalovať 27,5-palcové kolesá bez toho, aby to ovplyvnilo geometriu alebo ovládanie. Brzdnú silu zabezpečujú predná a zadné štvorpiestikové kotúčové brzdy Shimano.

Plne odpružený horský elektrický bicykel Patrol E-Seven s celokarbónovým rámom.

Výrobca tiež premyslene zahrnul náhradný záves prehadzovačky do minipriehradky v hornej rámovej rúrke. Komponent je navrhnutý tak, aby sa pri záťaži ohol alebo zlomil a tak zabránil / obmedzil poškodenie rámu, v prípade, že by to bolo potrebné počas jazdy v divočine.

Model E-Seven eMTB mal premiéru na veľtrhu Eurobike 2022 minulý mesiac a na rok 2023 sa vydávajú dva varianty, pričom variant S sa dodáva s mierne odlišným odpružením vidlice ako štandardný model, spolu so súpravou Shimano Deore XT. Informácie o cenách a dostupnosti nie sú v súčasnosti k dispozícii.

Plne odpružený horský elektrický bicykel Patrol E-Seven s celokarbónovým rámom.