Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Garage Bunny pomôže horským cyklistom s tréningom skákania

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 11. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kým takzvaný bunny hop (zajačí skok) je určite užitočná zručnosť pre horských cyklistov, trénovať takéto skoky na drsnom a nepredvídateľnom teréne môže byť ťažké. Zariadenie s príhodným názvom Garage Bunny je navrhnuté tak, aby veci uľahčilo tým, že umožní horským cyklistom naučiť sa dobre skákať v bezpečí domova.

Bunny hop manéver, pri ktorom jazdec zdvihne obe kolesá bicykla z cesty, čiže celý bicykel vytiahne do vzduchu. Okrem toho, že je to pekný trik, príde vhod aj pri prekonávaní prekážok, ako sú spadnuté kmene stromov, bez toho, aby musel jazdec zastavovať a prenášať bicykel.

Tréningová pomôcka pre horských cyklistov Garage Bunny.

Jazdci iniciujú skok vykonaním manuálneho zdvihnutia predného kolesa, pri ktorom odľahčia predné koleso a potom ho vytiahnu zo zeme. Naučiť sa túto zručnosť počas jazdy v teréne nie je ľahké pre každého, pretože existuje šanca, že to odľahčenie preženie a prevráti sa dozadu. Tu prichádza na rad zariadenie Garage Bunny.

Zariadenie, ktoré vyrába americká spoločnosť Ninja Mountain Bike Performance, drží bicykel používateľa vzpriamene za zadné koleso, čo do značnej miery eliminuje možnosť prevrátenia alebo pádu. Jazdec sa potom môže sústrediť len na vykonávanie správnych pohybov v správnom poradí.

Tréningová pomôcka pre horských cyklistov Garage Bunny.

Bicykel je stále schopný úplne opustiť zem, pretože držiak kolesa sa posúva hore a dole po súprave vzpriamených podpier. Posuvná značka na týchto podperách ukazuje jazdcovi, ako vysoko sa zadné koleso dostalo pri každom pokuse. Jazdec môže tiež zdokonaliť svoje zručnosti pri ručnom zdvíhaní kolesa pomocou systému bungee lanka Garage Bunny, ktorý pomáha odľahčiť predné koleso. Vďaka tomu získa viac citu pre to, čo bude neskôr robiť v teréne.

Tréningová pomôcka pre horských cyklistov Garage Bunny je kompatibilná s 20, 24, 26, 27,5 a 29-palcovými kolesami a je teraz k dispozícii na webovej stránke výrobcu za cenu 599 USD (približne 563 EUR).

Tréningová pomôcka pre horských cyklistov Garage Bunny.