Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Superleggero: Luxusný 3D vytlačený titánový držiak na fľašu

Superleggero: Luxusný 3D vytlačený titánový držiak na fľašu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 11. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina cyklistov sa pravdepodobne príliš nezamýšľa nad tým, aký druh držiaka na fľašu na vodu na svojom bicykli používajú. Sú však takí, ktorí musia mať to najlepšie zo všetkého a práve tých by mohla zaujať nový 3D tlačený titánový držiak na fľašu Superleggero TI od spoločnosti Alptitude.

Taliansky výrobca Alptitude Bike Components vytvoril v posledných rokoch množstvo špičkových dielov na bicykel. Spoločnosť dokonca predtým vydala karbónovú verziu držiaka na fľašu Superleggero. Táto najnovšia verzia TI je však vytlačená 3D tlačou z titánu s výrezmi, ktoré šetria hmotnosť.

3D tlačený titánový držiak na fľaše Alptitude Superleggero TI.

Držiak je pritom 3D vytlačený technikou známou ako selektívne laserové tavenie, pri ktorej laser vytvára predmet po jednej vrstve tavením kovového prášku v špecifickom vzore. Držiak na fľašu sa v poslednom kroku pieskuje, aby získal matný strieborný povrch.

Podľa spoločnosti Alptitude váži každý držiak na fľašu Superleggero TI len 14,7 gramu. Údajne tak ide o najľahší titánový držiak na fľašu vyrobený technológiou 3D tlače na svete. Pre porovnanie, väčšina karbónových alebo polymérových držiakov na fľaše váži približne 20 až 50 gramov.

3D tlačený titánový držiak na fľaše Alptitude Superleggero TI.

Spoločnosť Alptitude ponúka 3D tlačený titánový držiak na fľaše Superleggero TI len v skupinách po dvoch kusoch a vyrobí len 99 takýchto párov. Každá súprava sa dodáva v drevenej škatuli, spolu s karbónovou kartou s číslom. Ako sa dalo predpokladať, tieto luxusné držiaky na fľašu vôbec nie sú lacné. Súprava s dvomi kusmi sa predáva za cenu 380 EUR.

3D tlačený titánový držiak na fľaše Alptitude Superleggero TI.