Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

3D tlačené cyklistické sedadlo na mieru usiluje o maximálny komfort

3D tlačené cyklistické sedadlo na mieru usiluje o maximálny komfort
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Za posledných pár rokov bolo vytvorených niekoľko cyklistických sedadiel prispôsobených na mieru, ako aj 3D vytlačených sedadiel, ktoré sú oveľa pohodlnejšie ako ich bežné náprotivky. Taliansky výrobca sedadiel na bicykle fizik teraz skombinoval tieto dve veci so svojou službou 3D tlače cyklistického sedadla na mieru konkrétneho jazdca.

Klienti začínajú tým, že zamieria do miestneho obchodu spolupracujúceho so spoločnosťou fizik a podstúpia personalizované meranie so zamestnancom. Na základe týchto meraní sa pre klienta vyberie najvhodnejší model z firemného sortimentu adaptívnych sedadiel One-to-One vyrobených 3D tlačou.

Služba fizik One-to-One využíva technológiu mapovania tlaku na poskytovanie prispôsobených 3D tlačených sedadiel.

Ďalej sa uskutoční relácia mapovania tlaku. To znamená, že klient jazdí na bicykli na stacionárnom trenažéri Wahoo Kickr Rollr, a sedí na pridelenom adaptívnom modeli, ktorý je obalený krytom citlivým na tlak pripojeným cez Bluetooth. Keď jazdec prechádza množstvom jazdných pozícií a pohybov, tlak, ktorý vyvíjajú na sedadlo, sa meria v 64 rôznych bodoch. Údaje sa potom prenášajú do aplikácie na smartfóne alebo tablete zamestnanca.

One-to-One poťah sedadla snímajúci tlak.

Na základe týchto údajov je elastomérna mriežková voštinová výplňová štruktúra pre sedadlo klienta 3D vytlačená v zariadeniach spoločnosti fizik v Taliansku. Táto vlastná štruktúra je potom integrovaná do kompletného sedadla, ktoré je odoslané na domácu adresu klienta. Sedlo by mal klient dostať približne do štyroch týždňov od odoslania údajov.

Čerstvo 3D vytlačené cyklistické sedadlo na mieru fizik Adaptive One-to-One.

Na voliteľnom záverečnom mapovaní tlaku v obchode môže klient potvrdiť, že jeho nové sedadlo skutočne znižuje predtým zistené tlakové body. No samozrejme, všetka táto pohodlnosť nie je lacná. Cena za dokončené 3D tlačené sedadlá na mieru sa na 499 EUR, v závislosti od zvoleného adaptívneho modelu.