Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zariadenie Calibrex X1 skontroluje ako dobre zdvíhate činky

Zariadenie Calibrex X1 skontroluje ako dobre zdvíhate činky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak to myslíte so zdvíhaním činiek vážne, viete aké je dôležité si udržiavať správnu formu. Pomôcť by mohlo aj nové zariadenie s názvom Calibrex X1. To využíva ultrazvuk pre zistenie toho, či sa činka dvíha symetricky a sleduje aj štatistiky výkonu používateľa.

Systém Calibrex X1 sa skladá z dvoch senzorických jednotiek, ktoré sa magneticky pripájajú ku každému koncu tyče s naloženým závažím. Keď používateľ činku zdvíha a spúšťa, vysielač v každej jednotke vysiela ultrazvukové impulzy na podlahu. Prijímač potom meria sa to, ako dlho trvá, kým sa tieto impulzy odrazia späť do jednotky. Týmto spôsobom sa dá zmerať vzdialenosť medzi každým koncom tyče činky a podlahou.

Senzorický systém Calibrex X1.

Dáta z oboch senzorických jednotiek Calibrex X1 sa bezdrôtovo prenášajú do sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS alebo Android. V aplikácii sú pritom dáta spracovávané v reálnom čase. Ak sa zistí, že jedna strana tyče je nižšia ako druhá, aplikácia na to upozorní používateľa vyslaním zvukového signálu do pripojených slúchadiel od tretích strán.

Po každej sérii vzpierania sa dá aplikácia použiť aj na kontrolu rýchlosti zdvihu, počtu opakovaní a odporúčaného času odpočinku pred začiatkom ďalšej série opakovaní. Tieto informácie sa dajú tiež zdlieľať online s inými ľuďmi, napríklad s osobným trénerom. Každá senzorová jednotka váži len 110 gramov. Batéria sa do plnej kapacity nabije za 20 minút a na jedno nabitie by mala vydržať približne dva týždne používania.

Senzorický systém Calibrex X1.

Senzorický systém Calibrex X1 je súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 139 euro za jeden pár. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 231 euro. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať niekedy v apríli 2020.

Senzorický systém Calibrex X1.