Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Traqpod: Skejtbord, pre ktorý nie je ani ostrá zákruta problém

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Len nedávno sme sa dozvedeli o skejtborde šesťkolesovom Freebord 5-X, ktorý umožní používateľom rezať zákruty podobne ako na snowboarde a už tu máme ďalší model. Ide o skejtbord s názvom Traqpod, ktorý prináša vlastné jedinečné riešenie pre vylepšenie schopností zatáčania.

Oproti spomínanému šesťkolesovému skejtbordu Freebord 5-X má nový skejtbord Traqpod od spoločnosti La Revolta klasicky len štyri kolesá. No tie sú zavesené na vysunutom podvozku z prednej a zadnej strany dosky. Kolesá sa tak môžu voči doske otáčať doľava alebo doprava, zatiaľ čo doska sa nakláňa na obidve strany tak, že jazdec požadovaným smerom presunie svoju váhu na doske. Uľahčuje mu aj to vydutá konštrukcia dosky, ktorá umožní jazdcovi tlačiť nohy nadol k zvýšeným bočným okrajom.

Skejtbord Traqpod.

Okrem toho, že jazdec dokáže so skejtbordom rezať ostro zákruty a robiť rôzne triky, je Traqpod navrhnutý tak, aby zabezpečil aj relatívne pohodlnú jazdu. Prispieva k tomu pružná doska, ktorá sa jemne ohýba, aby absorbovala nárazy a pomáhajú aj elastomérové tlmiče v prednom aj zadnom vysunutom podvozku s kolesami. Navyše veľké kolesá s pneumatikami z mäkkej gumy si poradia s malými prekážkami na ceste.

Skejtbord Traqpod.

Ďalšou výhodou skejtbordu Traqpod je to, že konštrukcia vysunutého podvozku s kolesami sa dá sklopiť pod dosku, čím sa skejtbord skráti a tým sa ľahšie prenáša. Samotný skejtbord váži 4,8 kilogramu a dokáže uniesť jazdca s hmotnosťou do 90 kilogramov.

Nový skejtbord Traqpod môže mať dosku vyrobená z preglejky alebo z polypropylénu a k dispozícii sú na výber tri farebné prevedenia. Získať sa dá prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za 299 euro. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na jún 2020.

Skejtbord Traqpod.