Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický surf Flyer One sa plaví tesne nad vodnou hladinou

Elektrický surf Flyer One sa plaví tesne nad vodnou hladinou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Waydoo predstavila nový elektrický surf Flyer One, ktorý sa inšpiroval takzvanými hydrofoil plavidlami. Je teda zo spodnej strany vybavený dlhým nosným krídlom, ktoré pri vyššej rýchlosti vytlačí surf nad vodnú hladinu. Navyše je aj cenovo dostupnejší v porovnaní s konkurenciou.

Výrobca hydrofoil elektrického surfu Flyer One sľubuje jeho ľahké nastavenie, pretože doska a krídlo s plutvami a rotorom potrebujú na spojenie len šesť skrutiek. Vodotesná batéria s krytím IP67 sa vkladá do dosky z hornej strany, jednoduchým stlačením krytu. Samotná doska je vyrobená z EPP peny a zliatiny hliníka, zatiaľ čo nosné krídlo je vyrobené z hliníka 6061. Na spodnej časti krídla sa nachádza hlavná predná plutva z uhlíkových vlákien a zadná plutva s rotorom, ktorá je vyrobená z uhlíkového kompozitu.

Hydrofoil elektrický surf Waydoo Flayer One.

E-surf má rozmery 173 x 69,5 x 109 centimetrov a váži 28 kilogramov. Jeho maximálne zaťaženie je udávané na 100 kilogramov. Elektrický pohon s výkonom 6 kW by mal zabezpečiť maximálnu rýchlosť 42 km / h a používatelia sa môžu tešiť na adrenalínovú plavbu od 55 do 85 minút na jedno nabitie batérie, respektíve dojazd až do vzdialenosti 35 kilometrov.

Hydrofoil elektrický surf Waydoo Flayer One.

Flyer One sa ovláda s ručným Bluetooth diaľkovým ovládačom, ktorý umožní nastavenie až 24 rýchlostí. Pre mladých a začiatočníkov je však k dispozícii funkcia obmedzenia rýchlosti, ako aj voliteľný nafukovací modul, ktorý sa dá pripevniť pre dosiahnutie väčšej stability. Ovládať je vybavený aj 2,3-palcovým OLED displejom, ktorý zobrazuje aktuálnu rýchlosť, zvolený režim a informácie o stave batérie. Má tiež vstavaný GPS modul, takže si používatelia budú môjcť prejsť svoju trasu v pripravovanej mobilnej aplikácii Waydoo.

Hydrofoil elektrický surf Waydoo Flayer One.

Nový elektrický surf Flyer One sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za 4 099 dolárov, hoci je to stále vysoká suma, rozhodne je to lacnejšie, ako napríklad v prípade e-surfov Neptun X alebo YuJet. Dokazuje to aj veľký záujem zo strany podporovateľov. Distribúcia prvých kusov by sa mala pritom rozbehnúť už v auguste.