Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robot Stryk RTX-1 je určený na tréning zmiešaných bojových umení

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci mnoho športovcov, ktorí trénujú bojové umenia, používa boxovacie vrece, nie je to v skutočnosti spravodlivý boj. Veď napokon vak sa nemôže brániť a udierať späť. Nový tréningový robot Stryk RTX-1 je však navrhnutý presne na takýto štýl aktívneho boja.

Toto zariadenie vynašiel bojovník zmiešaných bojových umení Brent Verdialez po tom, čo mu zranenie zápästia spôsobilo hľadanie alternatívy sparingu s inou osobou s nižším dopadom na záťaž tela.

Jeho výtvor sa montuje na stenu a po nainštalovaní sa dá jeho výška nastaviť o 30,5 centimetra. Zariadenie sa zapája do elektrickej zásuvky a vychádzajú z neho štyri ramená polstrované penou. Tie sa k používateľovi natáčajú rýchlosťou až 64 km / h. Sparingový robot Stryk RXT-1 má tiež polstrovaný hlavový terč s pružinou, ktorý prestavuje akoby hlavu protivníka, a na ktorý sa používateľ pokúša udierať. Terč na trup je k dispozícii ako voliteľné príslušenstvo.

Sparingový robot pre výcvik zmiešaných bojových umení Stryk RTX-1.

S využitím zabudovanej 4,5-palcovej dotykovej obrazovky je možné si zvoliť medzi tromi tréningovými režimami (cvičenie, spraing a kombinácia), s tromi úrovňami intenzity. Obrazovku je možné použiť aj na nastavenie a sledovanie parametrov, ako rátanie tréningových kôl, čas jedného kola a odpočinkové intervaly.

Sparingový robot pre výcvik zmiešaných bojových umení Stryk RTX-1.

Sparingový robot pre výcvik zmiešaných bojových umení Stryk RTX-1 je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume od 699 dolárov. T je o 40 percent menej, ako je plánovaná maloobchodná cena. Už teraz sa podarilo vyzbierať takmer trojnásobok požadovanej sumy, takže by nič nemalo brániť tomu, aby sa robot dostal k záujemcom niekedy v priebehu februára 2021.

Sparingový robot pre výcvik zmiešaných bojových umení Stryk RTX-1.