Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Horský e-bicykel Shuttle v2 má výkonný motor a veľkú batériu

Horský e-bicykel Shuttle v2 má výkonný motor a veľkú batériu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Americký výrobca horských bicyklov Pivot Cycles ohlásil aktualizáciu modelu elektrického horského bicykla Shuttle v2, ktorý získal ľahší a efektívnejší motor a veľkú batériu. Táto kombinácia sľubuje jazdcom „špičkový výkon, dojazd a jazdné schopnosti v náročnom teréne“.

Rám nového horského e-bicykla Shuttle v2 je vyrobený z uhlíkových vlákien a je dodávaný len v zelenej farbe. Vývojári sa postarali o niekoľko geometrických úprav oproti predchádzajúcemu modelu. Rovnako ako predtým, rám je dodávaný v štyroch veľkostiach, pre jazdcov s výškou od 1,6 do 2 metrov. Aj zadné odpruženie DW-Link vyzerá byť nezmenené, umožňuje pritom zdvih 140 mm. Predná odpružená vidlica Fox 38 ponúka zdvih až 160 mm, čo by podľa výrobcu malo zaručiť „najlepšiu presnosť a výkon riadenia vo svojej triede“.

Elektrický horský bicykel Shuttle v2.

Veľké zmeny prichádzajú s motorom a batériou. Spoločnosť Pivot Cycles vybavila Shuttle v2 novým motorom Shimano EP8, pomenovaným aj ako Steps DU-EP800. Ten je údajne o 380 gramov ľahší ako motor v predchádzajúcom modeli horského e-bicykla. Mal by tiež poskytnúť až o 21 percent vyšší výkon. Má krútiaci moment 85 Nm a dokáže poskytnúť elektrickú asistenciu šliapania do pedálov až do maximálnej rýchlosti 32 km / h.

Nový model si polepšil aj čo sa týka batérie. Tá má výkon až 726-Wh oproti 504 Wh batérii v modeli e-MTB Shuttle. Batéria sa dá z rámu vybrať pomocou nového systému uvoľnením dvoch skrutiek. Nabíjací port bol pre pohodlie presunutý až do blízkosti hlavovej trubice, na opačnej strane ako je umiestnené tlačidlo napájania.

Elektrický horský bicykel Shuttle v2.

 

Odhady dojazdu sa líšia podľa nastaveného režimu asistencie, no výrobca udáva, že priemerný jazdec by mohol získať až štyri hodiny jazdy na jedno nabitie pri kombinácii režimov Eco, Trail (ktorý obsahuje algoritmy pre zmenu elektrickej asistencie v závislosti na jazde) a Boost. Ak chce mať jazdec rezervu, môže si za tisíc dolárov dokúpiť druhú 726-Wh batériu.

Elektrický horský bicykel Shuttle v2 jazdí na 29-palcových kolesách s osadenými pneumatikami Maxxis. Je vybavený 12-rýchlostnou prehadzovačkou a radením Shimano, má štvorpiestikové brzdy a rotory XTR, uhlíkové riadidlá, predstavec a držadlá Phoenix a patentované sedlo. Predáva sa za 10 999 dolárov.

Elektrický horský bicykel Shuttle v2.