Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Platforma RPV2 umožní nakláňanie a posúvanie stacionárneho bicykla

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zatiaľ čo stacionárne cyklistické trenažéry umožňujú používateľom jazdiť na bicykli v interiéri, na týchto zariadeniach sa zvyčajne dá len sedieť a šliapať bez ďalších pohybov. Nová kolísková platforma RPV2 od spoločnosti KOM Cycling však pridáva počas jazdy na rotopede aj možnosť nakláňania a posúvania.

Myšlienka kolískových platforiem vo všeobecnosti spočíva v tom, že keď si používateľ na ňu namontuje stacionárny bicykel tretej strany, umožní mu, aby sa trenažér a cyklista mohli nakláňať zo strany na stranu. Okrem iného sa tvrdí, že tento pohyb lepšie simuluje pocit cyklistiky v reálnom svete a zároveň buduje silu a zmysel pre rovnováhu.

Kolísková platforma pre stacionárne bicykle RPV2 Full-Motion Rocker Plate.

Týmto spôsobom funguje aj predchádzajúci model RPV1 z dielne spoločnosti KOM Cycling. Skladá sa z dvoch preglejkových dosiek, medzi ktorými sú vložené rozpery z elastoméru a nastaviteľné tlakové nafukovacie gumové balóny. Spodná doska je na podlahe, zatiaľ čo cyklistický trenažér tretej strany je pripevnený suchým zipsom k hornej doske.

Ako náhle je stacionárny bicykel pridaný na platformu a používateľ na ňom začne jazdiť, vrchná doska sa nakloní zo strany na stranu vzhľadom k spodnej doske, pričom gumené balóny ju vrátia späť do stavu predvolenej úrovne, keď je rovnováha jazdca vycentrovaná. Tlak vzduchu v týchto balónoch určuje, ako ľahko sa prístroj nakloní a ako rýchlo sa vráti späť.

Kolísková platforma pre stacionárne bicykle RPV2 Full-Motion Rocker Plate.

Nový model kolískovej platformy RPV2 pridáva tretiu dosku, ktorá je umiestnená pod predtým spodnou doskou. Je pripevnená k tejto doske prostredníctvom troch bočne orientovaných koľajníc s valčekovými ložiskami, čo umožňuje medzi nimi pohyb dopredu a dozadu až o 229 milimetrov. V praxi to znamená, že keď jazdec posúva svoju váhu dopredu a dozadu, bicykel / tréner podľa toho kĺže. Stále tiež zostáva aj pohyb do strán o 13 stupňov z modelu RPV1.

Podľa spoločnosti KOM Cycling je kolísková platforma RPV2 Full-Motion Rocker Plate kompatibilná so širokou škálou cyklistických trenažérov tretích strán. Má váhu 30 kilogramov a jej maximálne úžitkové zaťaženie (vrátane jazdca a trenažéra / bicykla) je 193 kilogramov. Je už teraz k dispozícii za cenu 799,99 dolárov. Majitelia predchádzajúcej platformy RPV1 si môžu dokúpiť konverznú súpravu za 499,99 dolárov.

Kolísková platforma pre stacionárne bicykle RPV2 Full-Motion Rocker Plate.