Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hybridný systém závažia Hyperbell prevedie tyč na jednoručné činky

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina domácich súprav závažia na posilňovanie obsahuje tyč s vymeniteľnými platňami a jednoručné činky, možno aj s ničím ako je takzvaný kettlebell. Nový fitness systém Hyperbell je však odlišný v tom, že umožňuje súprave závaží poslúžiť všetkým trom účelom podľa potreby.

Hybridný fitness systém Hyperbell, vyrobený startup spoločnosťou Jayflex z amerického Utahu, je navrhnutý pre použitie s činkami tretích strán (pre nezainteresovaných sú to tie, ktoré sa zdvíhajú jednou rukou). Systém obsahuje sadu polymérových svoriek, oceľovú tyč a oceľovú rukoväť pre kettlebell.

Hybridný fitness systém Hyperbell.

Ak si používatelia želajú trénovať s jednoručnými činkami, používajú svoje existujúce činky tak, ako by to robili bežne. Pri ďalších cvičeniach však môžu svoje „jednoručky“ pripevniť pomocou svoriek lemovaných k tyči Hyperbell. Pomocou zaisťovacej objímky na každej svorke potom pripevnia závažia na oba konce tejto tyče. Potom už môžu začať zdvíhať váhu a namiesto štandardných platní, použijú jednoručné činky.

Rukoväť kettlebell funguje podobným spôsobom, pretože je spojená so svorkou, ktorá je zase pripevnená k jednej jednoručnej činke. V závislosti od vykonávaného cviku môže byť rukoväť pripevnená buď v jednej línii s činkou alebo kolmo na ňu.

Hybridný fitness systém Hyperbell.

Podľa spoločnosti Jayflex je každá svorka schopná uniesť až 45 kilogramov, pričom tyč Hyperbell zvládne dvojnásobnú váhu. Tvrdí sa, že tento hybridný fitness systém je kompatibilný s väčšinou značiek činiek, pokiaľ je ich tyč široká najmenej 114 milimetrov.

Inovatívny hybridný fitness systém Hyperbell je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 99 dolárov. Súprava poskytne dve svorky a tyč Hyperbell, pričom súprava s troma svorkami, tyče a rukoväti kettlebell je ponúkaná za 129 dolárov. Plánované maloobchodné ceny sú 149 dolárov, respektíve 189 dolárov. Ak pôjde všetko podľa plánu vývojárov, prvé kusy by mali byť dostupné v decembri 2021.

Hybridný fitness systém Hyperbell.