Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Philips prináša filmovú zábavu pre ľudí s obmedzeným priestorom

Philips prináša filmovú zábavu pre ľudí s obmedzeným priestorom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Philips predstavila na startup portáli Indiegogo kompaktný Full HD projektor s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou s názvom Screeneo U4 pre tých, ktorí chcú premietať videá s receptami na stenu v kuchyni, hrať konzolové hry v izbe alebo si užívať filmové večery v obývačke.

Nový Full HD projektor s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou Philips Screeneo U4 dokáže premietať až 80-palcový (2,03 metrový) obraz zo vzdialenosti len 30,5 centimetra od steny alebo plátna, alebo sa môže ešte viac priblížiť na vzdialenosť len 19,55 centimetra, aby premietal 60-palcový (152,4 cm) obraz.

Projektor je postavený na zobrazovacej technológii TI DLP s posunom pixelov XPR a je vybavený štvorkanálovým (RGGB) svetelným zdrojom LED, ktorého životnosť sa odhaduje až na 30 000 hodín. Vďaka svietivosti 400 lúmenov farebného / bieleho jasu bude táto jednotka pravdepodobne dobre fungovať len v zatienených priestoroch, aby dosiahla čo najlepšie výsledky.

Full HD projektor s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou Philips Screeneo U4.

Projektor je údajne schopný podporovať až 108 % farebnej škály Rec.709 a viac ako 85 % farebnej škály NTSC, ako aj dynamický obsah v HDR10. Príležitostní hráči sa môžu tešiť na obnovovaciu frekvenciu 60 Hz a latenciu 30 ms. Jednotka tiež sľubuje jednoduché nastavenie vďaka rýchlemu automatickému zaostrovaniu s umelou inteligenciou, automatickej korekcii lichobežníkového skreslenia a korekcii štyroch rohov.

Screeneo U4 má rozmery 123,5 x 81,5 x 223,5 mm a váži 1,4 kg, vďaka čomu ho možno pomerne ľahko prenášať na rôzne miesta v domácnosti. No keďže je napájaný zo siete, používatelia ho budú musieť umiestniť do blízkosti zásuvky alebo použiť predlžovacie káble.

Full HD projektor s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou Philips Screeneo U4.

Konektivitu zabezpečujú dva porty HDMI 2.1, a hoci nie je zabudované Wi-Fi, všetky pripojené streamovacie zariadenia od spoločností ako Amazon a Roku sa môžu napájať z portu USB typu A. Kompaktná jednotka má tiež integrované 2 x 15 W reproduktory s basovým zosilnením.

Projektor je vybavený rozhraním Bluetooth 5.0 na súčasné pripojenie k dvom výstupným zvukovým zariadeniam. K dispozícii je tiež 3,5 mm konektor pre slúchadlá na počúvanie bez rušenia okolia.

Full HD projektor s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou Philips Screeneo U4.

Hoci zariadenie U4 nesie označenie Philips, projektor v skutočnosti pochádza od spoločnosti Screeneo Innovation SA. Ide o exkluzívneho licenčného partnera holandského veterána v oblasti elektroniky, ktorý produkt uviedol na trh na startup portáli Indiegogo.

Cena projektora v už financovanej kampani je pritom 599 EUR, čo predstavuje 50-percentnú úsporu oproti očakávanej maloobchodnej cene. Ak všetko pôjde podľa plánu, začiatok dodávok sa odhaduje na august. Philips predpokladá, že U4 sa začne oficiálne predávať v októbri.

Full HD projektor s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou Philips Screeneo U4.