Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný LCD projektor s certifikáciou Netflix streamuje Google TV

Inteligentný LCD projektor s certifikáciou Netflix streamuje Google TV
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 9. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca projektorov Formovie oznámil nový Full HD projektor pod svojou podznačkou Xming s názvom Page One, ktorý je údajne prvým LCD inteligentným projektorom s Google TV a certifikáciou Netflix.

Spoločnosť Formovie, ktorá je súčasťou rodiny Xiaomi Mi, pracuje na projektore Xming Page One od októbra minulého roka a teraz spustila startup kampaň na portáli Indiegogo, aby dostala projektor medzi spotrebiteľov.

Projektor je postavený na LCD projekčnom systéme s LED svetelným zdrojom vydávajúcim jas 300 ANSI lúmenov. To znamená, že používatelia budú obmedzení na pozeranie vonku po zotmení alebo na večerné sledovanie s vypnutým svetlom v interiéri, no budú mať prospech zo životnosti až 20 000 hodín.

Inteligentný LCD projektor Xming Page One.

Model Page One dokáže premietať obraz v rozlíšení 1080p pri uhlopriečke až 120 palcov (305 cm) s pomerom premietania 1,25 : 1. Má kontrast 2 000 : 1 a je tu aj podpora obsahu HDR10. Tiež by malo byť relatívne jednoduché nastavenie a používanie vďaka automatickému zaostrovaniu, automatickej úprave lichobežníkového skreslenia a zmene veľkosti obrazu, aby sa obraz vyhol objektom.

Diváci môžu streamovať obľúbené filmy a relácie do projektora cez dvojpásmové Wi-Fi. Projektor Xming Page One je pritom údajne prvý svojho druhu s funkciou Google TV, ktorá umožňuje prístup k tisíckam zábavných aplikácií, vrátane plne certifikovanej inštalácie Netflix, čo je vo svete domácich projektorov stále rarita. Dostupná je pomoc pri vyhľadávaní od Asistenta Google a Chromecast je pripravený na zrkadlenie obrazovky zariadenia.

Inteligentný LCD projektor Xming Page One.

Projektor je vybavený procesorom MediaTek podporovaným 2 GB operačnej pamäte RAM a 16 GB úložného priestoru a má port HDMI 2.1 na pripojenie k zdroju médií alebo hernej konzoly. K dispozícii je port USB 2.0 typu A a konektor pre slúchadlá.

Hráči na veľkých obrazovkách majú k dispozícii obnovovaciu frekvenciu 60 Hz pri plnom rozlíšení a prísľub „ultra nízkeho“ oneskorenia vstupu so vstavaným chladiacim systémom, ktorý zabraňuje prehriatiu systému a zároveň má prevádzkový hluk pod 30 dB.

Inteligentný LCD projektor Xming Page One.

Projektor má integrovaný zvukový systém Dolby Audio poháňaný technológiou Boston Audio, ktorý obsahuje dva zadné 5W reproduktory „s bohatým basovým výkonom, čistými a jemnými výškami a bohatými zvukovými detailmi“. Technológia Bluetooth 5.0 znamená, že projektor sa dá spárovať s bezdrôtovými reproduktormi.

S rozmermi 207,4 x 190,5 x 127,4 mm a váhou o niečo viac ako 2 kilogramy možno jednotku považovať za prenosnú, aj keď ju používatelia budú musieť umiestniť do blízkosti elektrickej zásuvky, nakoľko vo vnútri nie je žiadna batéria.

Inteligentný LCD projektor Xming Page One je dostupný na startup portáli Indiegogo za akciovú cenu 280 EUR. Plánovaná maloobchodná cena je 466 EUR. Dodávka je naplánovaná na november tohto roku.

Inteligentný LCD projektor Xming Page One.