Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Wiim Amp sa opisuje ako „dokonalý zosilňovač pre streamovanie“

Wiim Amp sa opisuje ako „dokonalý zosilňovač pre streamovanie“
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 11. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Wiim, domáca audio odnož spoločnosti Linkplay Technology, nadviazala na „audiofilskú“ streamovaciu skrinku Pro Plus svojím prvým streamovacím zosilňovačom, ktorý umožňuje milovníkom hudby pripojiť zariadenie priamo k pasívnym reproduktorom, zostave domáceho kina alebo dokonca ku klasickému gramofónu.

Zosilňovač pre streamovanie Wiim Amp je zabalený do štýlového hliníkového krytu s rozmermi 190 x 190 x 63 mm, ktorý sa vpredu pýši veľkým jedným gombíkom na ovládanie hlasitosti. Vo vnútri sa nachádza zosilňovač triedy D od spoločnosti Texas Instruments, ktorý poskytuje výkon 60 W na kanál pri 8 ohmoch alebo 120 W pri 4 ohmoch do jedného alebo dvoch párov pasívnych reproduktorov. 32-bitový D/A prevodník ESS Sabre ES9018 pritom poskytne „špičkové nízke skreslenie a široký dynamický rozsah“ na prehrávanie hudby vo vysokom rozlíšení až do 24-bit/192 kHz.

Zosilňovač pre streamovanie Wiim Amp.

Možnosti pripojenia zariadenia sa začínajú dvojpásmovým Wi-Fi 802.11ac, ethernetovou sieťou LAN a rozhraním Bluetooth 5.0. Nechýba ani podpora funkcií AirPlay 2 multiroom, Chromecast, Alexa Music Cast, Deezer, Qobuz, Pandora, TIDAL Hi-Fi a HiFi+, Spotify Connect, DNLA a ďalších.

Zosilňovač pre streamovanie Wiim Amp.

Konektory RCA sú pripravené na staršie Hi-Fi zariadenia, ako je gramofón alebo CD prehrávač, spolu s optickým zvukovým vstupom a HDMI s návratom zvuku na pripojenie k televízoru alebo k domácemu kinu. Dokonca je tu aj výstup pre subwoofer na prístup k uspokojivým nízkym frekvenciám, pričom používateľ môže nastaviť crossover. Spoločnosť Wiim zahrnula aj port USB na pripojenie osobnej hudobnej knižnice uloženej na USB kľúči.

Zosilňovač pre streamovanie Wiim Amp.

Používatelia si môžu doladiť zážitok z počúvania prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie spustenej na spárovanom smartfóne a môžu si vybrať z 24 predvolieb ekvalizéra alebo si ho vyladiť podľa vlastných preferencií prostredníctvom 4-pásmového parametrického ekvalizéra. Nechýba ani podpora hlasového ovládania pomocou digitálnych asistentov Siri, Alex alebo Asistent Google vďaka Bluetooth diaľkovému ovládaču.

Zosilňovač pre streamovanie Wiim Amp je už k dispozícii v tmavo sivej alebo v striebornej farbe za cenu 299 USD (približne 273 EUR).

Zosilňovač pre streamovanie Wiim Amp.