Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

360-stupňová 4K kamera Eufy nepotrebuje Wi-Fi ani elektrické zásuvky

360-stupňová 4K kamera Eufy nepotrebuje Wi-Fi ani elektrické zásuvky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Značka Eufy spoločnosti Anker začala dodávať novú 4K bezpečnostnú kameru, ktorá by mala poskytovať 360-stupňové zábery, posúvanie až 344 stupňov a naklápanie až o 70 stupňov. Mohla by tiež fungovať neobmedzene bez káblového internetu alebo napájania.

Je to preto, že okrem Wi-Fi pripojenia sa bezpečnostná kamera eufyCam S330 môže namiesto toho pripojiť sieti 4G LTE a je tiež dodávaná s odnímateľným solárnym panelom. Ten údajne potrebuje len dve hodiny na slnku, aby udržal 36,2 Wh batériu nabitú. Keďže batéria na plné nabitie vydrží až jeden mesiac, podľa spoločnosti Anker by mohla slúžiť aj v období dažďov.

S330tka by sa mohla namontovať vo vnútri, vonku alebo mimo hlavného bydliska. Pre bezdrôtovú bezpečnosť, dizajn a funkčnosť by mohla byť ideálna aj pre odľahlé oblasti na vašom pozemku, napríklad na vzdialenom rohu záhrady, neďalekej skladovacej hale alebo iné oblasti, kde nedosiahne Wi-Fi signál. Kamera pritom dokáže vydržať aj drsné teploty od -20 až do takmer 49 stupňov Celzia.

4G LTE solárna bezpečnostná kamera eufyCam S330.

Kamera stavia na systéme Eufy Starlight zahrnutím SIM karty EIOTClub, ktorá by mala automaticky preskakovať medzi podporovanými operátormi, v závislosti od toho, ktorý z nich poskytuje najsilnejší signál LTE. Táto funkcia je spoplatnená priebežným poplatkom 19,90 USD (18,43 EUR) za 2 GB alebo 139,99 USD (129,04 EUR) za 24 GB po vyčerpaní 100 MB skúšobných dátúdajov, no používateľ môže použiť aj svoju vlastnú SIM kartu. Eufy odhaduje, že kamera spotrebuje asi 700 MB údajov za mesiac, za predpokladu, že v oblasti nie je mimoriadna prevádzka, ktorá neustále spúšťa nahrávky.

4K kamera poskytne 8-násobné priblíženie a využíva zóny aktivity s detekciou vozidiel a ľudí prostredníctvom umelej inteligencie na obmedzenie falošných poplachov pri pohybe zvierat tvorov a iných náhodných aktivít. Okolo senzora je tiež integrovaný 100-lúmenový reflektor, ktorý dokáže osvetliť oblasti až do vzdialenosti 8 metrov. Bezpečnostné funkcie završuje obojsmerný zvuk a možnosť spustiť alarm. To všetko je ovládateľné prostredníctvom mobilnej aplikácie a hlasového ovládania pomocou Asistenta Google a Amazon Alexa.

4G LTE solárna bezpečnostná kamera eufyCam S330.

Na pribalenú 32GB microSD kartu sa dá lokálne uložiť až osem mesiacov záznamov, pričom kamera podporuje až 128GB karty. No S330tka bohužiaľ nespolupracuje s NAS zariadeniami tretích strán. Je použiteľná so zariadením Eufy HomeBase 3 S380, ktoré však podporuje až 16 TB úložného priestoru a umožňuje rozpoznávanie tvárí, no vyžaduje Wi-Fi pripojenie. Za zmienku tiež stojí, že medzi LTE a Wi-Fi sa dá prepínať len manuálne pomocou aplikácie, takže sa na kameru nemôžete spoľahnúť ako na automatické zabezpečenie.

4G LTE solárna bezpečnostná kamera eufyCam S330 je dostupná za cenu 249,99 dolárov (približne 230 euro).