Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dron do dlane DJI Neo v sebe ukrýva energiu veľkých dronov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť DJI prináša dostupný model kompaktného dronu s názvom Neo, ktorý sa zmestí do dlane a je vhodný aj pre úplných začiatočníkov. No napriek svojim miniatúrnym rozmerom je to neuveriteľne schopný letec, ktorý dokonca nepotrebuje ani ovládač.

Model Neo je najnovšia verzia dronu spoločnosti DJI, ktorá je zameraná na vlogerov alebo všetkých, ktorí chcú jednoducho použiteľný „selfie“ dron. Stačí stlačiť tlačidlo alebo zakričať „Hej! Leť!“ a dron Neo sa vám jednoducho zdvihne z dlane a preletí množstvo vopred určených letových dráh a po skončení letu sa vráti a jemne pristane späť vo vašej dlani.

Dron do dlane DJI Neo.

Reaguje pritom na hlasové príkazy alebo ho môžete pripojiť k smartfónu. Voliteľne ho môžete pripojiť k ovládaču, ako sú DJI Goggles 3, RC Motion 3 alebo FPV RC 3, a využívať výhody väčších a drahších dronov DJI, ako je napríklad dolet 10 km a vzdušné kúsky s použitím FPV okuliarov, a to až do vetra so silou 29 km / h.

Neo s hmotnosťou iba 135 gramov má aj funkciu automatického návratu domov pre prípad, že by sa niečo počas letu zvrtlo. Fotografie zachytáva 12-megapixelový ½-palcový CMOS snímač. Kamera má k dispozícii 22 GB internej pamäte, ktorá pojme 40 minút záznamu v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Dokáže tiež nakrúcať v rozlíšení 1080p / 60 snímok za sekundu, čo vďaka vstavanej pamäti poskytne 55 minút záznamu, ktorý sa dá preniesť priamo do smartfónu cez Wi-Fi bez potreby akýchkoľvek káblov. Alebo môžete použiť kábel USB-C pre priamy prenos do počítača alebo telefónu.

Dron do dlane DJI Neo.

V záujme úspory hmotnosti (a peňazí) sa Neo dodáva s jednoosovým otočným závesom na stabilizáciu pohybu kamery len nahor a dole, na rozdiel od svojich väčších bratov, ktorí majú zvyčajne 6-osový stabilizačný záves, takže vaše zábery nebudú také plynulé ako v prípade drahších a väčších dronov, ktoré ponúka spoločnosť DJI, hoci Neo využíva elektronickú stabilizáciu obrazu, ktorá pomáha k plynulejšiemu videu.

Dron poskytne aj funkciu sledovania objektov. Nastavte ho napríklad tak, aby sledoval vašu tvár, keď ste na túre, a bude sledovať vašu tvár všade, kam pôjdete, v akejkoľvek vzdialenosti, ktorú si nastavíte. K dispozícii je aj možnosť spárovania nahrávania zvuku z telefónu alebo prostredníctvom mikrofónu DJI Mic 2. Bohužiaľ, dron nemá funkciu vyhýbania sa prekážkam. Vďaka robustným ochranným krytom okolo vrtúľ je však tento malý dron stvorený na to, aby vydržal aj nejaké tie nárazy.

Dron do dlane DJI Neo.

Doba letu je udávaná na približne 18 minút, avšak spoločnosť DJI má v ponuke aj model Combo, ktorý sa dodáva s dvoma náhradnými batériami, ktoré by mali poskytnúť až približne 54 minút letu. Batériu možno nabíjať káblom USB-C zapojeným priamo do dronu, čím odpadá potreba nosiť so sebou nabíjačku, hoci balenie Combo obsahuje obojstranný nabíjací rozbočovač, ktorý dokáže za približne hodinu nabiť tri batérie súčasne.

Len za 199 EUR získate model Neo bez akýchkoľvek ovládačov a za 349 EUR verziu Combo s dvoma ďalšími batériami.

Dron do dlane DJI Neo.