Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cicret: Premení ruku na dotykovú obrazovku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 12. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

K dispozícii je veľa rôznych nositeľných zariadení, ktoré komunikujú so smartfónom alebo sa ho dokonca snažia nahradiť, no náramok Cicret posúva možnosti o ďalší krôčik vpred. Pomocou miniatúrneho projektora a ôsmich snímačov premieta na používateľove predlaktie dotykovú obrazovku. Aktivuje sa jednoduchým krútením zápästia.

Toto zariadenie funguje samostatne na operačnom systéme Android. Senzory zaznamenajú kedy sa používateľ s prstom priblíži k premietaným údajom a umožnia pracovať s rozhraním tak, ako sme zvyknutí pri iných zariadeniach s týmto operačným systémom.

Premietané údaje na dotykovej obrazovke zatiaľ neposkytujú dostatočnú citlivosť a čitateľnosť tak, ako pri zariadeniach s normálnou obrazovkou a aj písanie na virtuálnej klávesnici nedosahuje kvality písania na bežných zariadeniach. Použitá technológia by sa mala časom vylepšovať a vývojári by chceli dosiahnuť podobné výsledky ako pri sklenených obrazovkách.

Náramok je aj vybavený meračom zrýchlenia a vibračným modulom spolu s LED diódou na signalizovanie nových oznámení. Pripája sa prostredníctvom Wi-Fi, Bluetooth a Micro USB portu. Cicret bude dostupný s pamäťovou kapacitou 16 GB alebo 32 GB v desiatich farebných prevedeniach.

Umožní používateľovi prijímať alebo posielať maily, hrať hry, pozerať videá či prehliadať webové stránky. Cicret sa tiež bude dať prepojiť so smartfónom. Pomocou hlasitého odposluchu tak budete môcť prijímať hovory.

Pri dostatočnom vyzbieraní pomocou start-up kampane by sa toto zariadenie mohlo dostať k bežným používateľom v priebehu jedného roka alebo roka a pol.