Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2015: SONY 4K ActionCam FDR-X1000V

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Skúsenosti so zobrazovacou technológiou 4K v oblasti video produkcie preniesla SONY aj do svojho najnovšieho modelu vode odolnej, terénnej POV („Pohľad z vlastných očí“) videokamery s názvom ActionCam FDR-X1000V, ktorá napriek svojej malej veľkosti ponúka vlastnosti porovnateľné s väčšími videokamerami.

Kamera FDR-X1000V je vybavená ultra širokouhlým 170 stupňovým objektívom ZEISS Tessar, BI senzorom CMOS Exmor R a obrazovým procesorom BIONZ X, čo zabezpečí konštantnú kvalitu snímaného videa v rôznych prostrediach. Z fotoaparátov ako je aj α7 S si zase požičiava technológiu čítania a spracovávania dát zo všetkých pixelov v snímači, čím sa dosiahnu jemné a vysoko detailné 4K a HD videá v rôznych formátoch ako sú aj MP4 a XAVC S. O stabilný obraz sa zase postará stabilizačná technológia SteadyShot 3.

Okrem nahrávania v 4K rozlíšení (3840 x 2160) pri 30 snímkoch za sekundu ponúka táto kamera aj nahrávanie spomalených záberov. V režime Full HD nahráva pri 120 snímkoch za sekundu a v režime HD až pri 240 snímkoch za sekundu. FDR-X1000V má aj vylepšený stereo mikrofón na zachytávanie audia, ktorý má zvýšenú redukciu šumu a snaží sa lepšie pohlcovať nárazy vetra.