Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Shift: Unikátne ovládanie dronu iba za pomoci vášho palca

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina serióznejších dronov sa riadi prostredníctvom diaľkového ovládača , ktorý je vybavený dvojicou páčkových ovládačov. No nie každému môže tento systém rýchlo prejsť do krvi, najmä čo sa týka nových pilotov dronov. Najmä tých by teda mohol osloviť dron Shift, ktorý sa pomocou špecializovaného ovládača dá navigovať iba jednou rukou, respektíve palcom.

Dron Shift sám o sebe prináša viac menej štandardné špecifikácie. Má v sebe zabudovanú kameru s rozlíšením 4K, ktorá môže snímať 13 megapixlové statické snímky. Dron disponuje 8 GB pamäte a jeho prevádzkový čas vo vzduchu je udávaný až ba 30 minút, čo je veľmi slušný údaj.

Vráťme sa ale k inovatívnemu ovládaču. Ten je v tvare malého hranola s oblými hranami, ktorý je hrubý tak akurát, aby sa pohodlne držal v jednej ruke. Používateľ potom vsunie palec ruky do prstencovej úchytky, ktorá predstavuje niečo podobné, ako páčkový ovládač. „Prsteň“ je bezdrôtovo spojený s ovládačom v ruke a umožňuje ovládanie dronu pohybom palca používateľa v priestore.

Shift predstavuje inovatívny diaľkový ovládač pre drony

Pohyb palca doľava a doprava presunie dron do týchto smerov, pohybom palca dopredu sa dron presunie tiež dopredu, a pohyb palca dozadu umožní dronu zmeniť svoju výšku. K dispozícii je prepínacie tlačidlo na prednej strane ovládača, ktoré po aktivácii ukazovákom slúži pre zmenu orientácie dronu.

Výhodou použitia takého ovládania by podľa výrobcu malo byť intuitívne ovládanie dronu iba pomocou jednej ruky, zatiaľ čo používateľ môže napríklad popíjať nápoj alebo telefonovať. Ovládač Shift je kompatibilný aj s niektorými dronmi na trhu, vrátane modelov od spoločností Syma a WLtoys.

Shift umožní jednoduché ovládanie dronu pomocou pohybu palca nad telom ovládača

Výrobca sa momentálne snaží získať dostatok finančných prostriedkov cez start-up portál Kickstarter, čo sa mu nakoniec aj podarilo, keďže už vyzbieral viac ako 72 000 dolárov z požadovanej sumy 50 000 dolárov, pričom do konca kampane zostáva ešte 17 dní. Podporou v sume 89 dolárov môžete získať ovládač Shift spolu s miniatúrnym dronom bez kamery. Kompletné balenie ovládača spolu s dronom Shift so 4K kamerou si vyžaduje siahnuť hlbšie do peňaženky, pretože stojí 790 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov, prvé kusy by mali byť zasielané podporovateľom kampane v máji 2017.

Výrobca k ovládaču Shift ponúka aj dron, ktorý je osadený 4K kamerou