Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung na CES 2017 odhalí experimentálne produkty pre deti a starostlivosť o pleť

Samsung na CES 2017 odhalí experimentálne produkty pre deti a starostlivosť o pleť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejská spoločnosť Samsung je známa najmä ako výrobca elektroniky, ako sú smartfóny, tablety či televízory. No na veľtrhu CES 2017 sa Samsung chystá verejnosti predstaviť aj niektoré experimentálne a inovatívne produkty zo svojej divízie Creative Lab (C-Lab), vrátane inteligentných štítkov pre vylepšenie detských hračiek a dvoch zariadení zameraných na starostlivosť o pleť.

Inteligentné štítky Tag+ pre detské hračky

 

C-Lab Tag+ je v podstate bezdrôtové Bluetooth tlačidlo, ktoré pridáva doplňujúce funkcie a sociálne funkcie pre akúkoľvek detskú hračku. Štítok Tag+ sa dá nalepiť na bábiku alebo akčnú figúrku. Deti tak môžu na štítok poklepať, dlhšie na ňom podržať prst, zatriasť s označenou hračkou alebo do štítku naraziť, na čo zodpovedajúcim spôsobom zareaguje sprievodná aplikácia v mobile či tablete. Prostredníctvom tejto aplikácie tak deti môžu vidieť poznámky a obrázky, keď sa ich kamarát zapojí do hry.

Zaujímavým aspektom štítku Tag+ je to, že funguje ako akékoľvek Bluetooth zariadenie so sprievodcom v mobilnej aplikácii a pridaním tohto druhu funkcie by sa, podľa vyjadrenia C-Lab, mala detská pozornosť pri hraní udržať oveľa dlhšie.

Štítok Samsung Tag+ pridá inteligentné funkcie akejkoľvek detskej hračke

S-Skin a Lumini pre starostlivosť o pleť

 

Ďalšie dva produkty z dielne C-Labs sú zamerané na spotrebiteľskú úroveň starostlivosti o pleť. Oba produkty sú určené pre kozmetické použitie a nie na liečbu alebo prevenciu kožných ochorení.

Prvý produkt s názvom S-Skin je trojdielny systém, ktorý sa skladá z náplasti pokrytej mikroihlami, LED svetla a sprievodnej aplikácie. Spoločne pracujú na hĺbkovej penetrácii kože pre lepšie zavedenie kozmetického prípravku a analýze stavu pokožky. Všetky údaje o starostlivosti o pleť sa pritom zaznamenávajú v priebehu času.

Samsung S-Skin je zariadenie určené pre hĺbkové zavedenie kozmetického produktu do pokožky

Druhý produkt, označený ako Lumina, funguje ako taký skener kože. Môže identifikovať potenciálne kozmetické problémy pod povrchom pokožky, čo používateľom umožní starať sa o pleť tak, aby sa ich dopad nepremietol na povrch pokožky. Lumina prehľadá tvár použivateľa a v sprievodnej aplikácii interpretuje údaje, identifikuje nerovnovážny stav a predkladá návrhy kozmetických výrobkov pre nápravu.

Tieto produkty z divízie C-Lab, spolu s niekoľkými ďalšími, bude Samsung prezentovať na medzinárodnom veľtrhu CES 2017, ktorý sa uskutoční 5. až 8. januára 2017 v americkom Las Vegas.

Samsung Lumini je skener kože, ktorý identifikuje potenciálne kozmetické problémy pod jej povrchom