Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG CordZero: Sila lietadla v dlani vašej ruky

LG CordZero: Sila lietadla v dlani vašej ruky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po celkom úspešnom predchodcovi tyčového vysávača CordZero od LG predstavil tento juhokórejský výrobca jeho nasledovníka. A treba povedať, že mu poriadne pridal na výkone. CordZero 2017 má totiž vo svojom motore cyklónového typu až 16 krát rýchlejšie otáčky, ako napríklad motor lietadla.

CordZero, ako už názov napovedá, je samozrejme bez kábla, a aj keď batéria by mala vydržať až 80 minút vysávania, pribalil k nemu výrobca aj dve extra batérie, čo značne rozšíri akčný rádius pri vysávaní. Na rozdiel od predchodcu už nebude mať nový CordZero odnímateľnú časť pre vysávanie napríklad pohoviek, ale keďže motor je tesne pri držadle zariadenia, tak všetky tieto úkony zvládne používateľ len s použitím sacej trubice.

Spoločnosť LG predstavila na CES 2017 svoj tyčový vysávač CordZero pre rok 2017

Sací výkon výrobca garantuje na úrovni 140 AW (Air Watty). Keďže pri klasických vysávačoch by sa mala hodnota AW pohybovať približne v rozmedzí od 100 do 200, aby bol vysávač účinný, tak vzhľadom na to, že je CordZero tyčový ručný vysávač, a k tomu ešte na batérie, je to úctyhodné číslo. Samozrejme tento výkon nie je len kvôli vysatiu špiny, ale aj preto, že výrobca LG vyšiel v ústrety hlavne alergikom a vysávač ma zabudovaný päť vrstvový hepa filter.

Tyčový vysávač LG CordZero má poriadny sací výkon

Keďže kvalita vysávania sa dá zlepšiť aj inými atribútmi, ako je sila motora, vývojári z LG prišli s hlavicou, v ktorej osadili rotačnú kefu. Tá so svojou technológiou Anti-Tangle sľubuje hladšie vysávanie vlákien a menej časté rozoberanie kvôli čisteniu kefového valca.

Vyzerá to tak, že domáce upratovanie sa posunie na ďalšiu úroveň pohodlia, a pritom sa nebudeme musieť obávať, že viac ako budeme vysávať, budeme vyslobodzovať kábel z poza nábytku. A samozrejme, že sa takýto výkon môže zísť aj napríklad pri upratovaní auta.