Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ochranná prilba s vyberateľnými slúchadlami pre samostatné použitie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Či už radi jazdíte na lyžiach, snowborde, skejtborde alebo kolieskových korčuliach, mali by ste byť vybavení ochrannou prilbou. Veľa ľudí však rado počúva aj hudbu a umiestniť slúchadlá pod takúto prilbu nemusí byť vždy pohodlné. To však vyriešila nová ochranná prilba SoundShield s vlastnými bezdrôtovými slúchadlami, ktoré sa dajú vybrať a použiť samostatne, ako iné bežné slúchadlá.

V prípade zakomponovania do helmy sa ušné poháre slúchadiel vložia do otvorov na obidvoch stranách prilby v priestore uší nositeľa. Spojovacia čelenka je otočená tak, že leží pozdĺž spodného okraja prilby okolo zadnej časti krku nositeľa. Patentovaný mechanizmus štyroch ukotvení sa postará o pevné uchytenie, pričom slúchadlá sa vďaka nemu dajú rýchlo uvoľniť a vybrať, ak už ich používateľ nechce z nejakého dôvodu nosiť.

SoundShield je kombinácia ochrannej prilby a bezdrôtových slúchadiel

Samotné bezdrôtové slúchadlá sú vode odolné a dajú sa poskladať. Majú 40 milimetrové magnety spolu s mikrofónom pre prijímanie hovorov. K mobilnému zariadeniu sa prpájajú prostredníctvom rozhrania Bluetooth 4.2, no súčasťou balenia je aj kábel s 3,5 mm jack konektorom pre prípad, žeby ste ich chceli použiť takzvane „napevno,“ aby ste mohli ušetriť batériu pri počúvaní niekde doma. Lítium-iónová batéria by mala poskytnúť výdrž pre až 16 hodín prehrávania.

Vzhľadom na to, že výrobca predpokladal, že používatelia budú pravdepodobne nosiť aj rukavice, ovládacie prvky slúchadiel sú pomerne jednoduché. Veľký kruhový ovládač je umiestnený na jednom ušnom pohári slúchadiel, pričom jeho stlačením sa dá pozastaviť prehrávaná hudba / prijať hovor, preskočiť na nasledujúcu skladbu či zopakovať prehrávanie skladby. Otočením ovládača sa nastavuje úroveň hlasitosti prehrávania.

Celé riešenie je navrhnuté tak, aby sa bezdrôtové slúchadlá SoundShield dali nosiť aj samostatné bez helmy

Samotná ochranná prilba spĺňa bezpečnostné certifikáty a je vyrobená z 3 milimetre hrubého ABS plastu s vnútornou penovou vložkou, prispôsobiteľným polstrovaním a odnímateľným klipom na okuliare. Nechýba ani osem otvorov pre vetranie, takže prilba je použiteľná aj pre aktivity v letných mesiacoch.

Ochranná prilba s bezdrôtovými slúchadlami SoundShield je momentálne predmetom start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať finančnou podporou od 169 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 299 dolárov.

SoundShield sa prepája s mobilným zariadením prostredníctvom Bluetooth 4.2