Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bolo prezentované vysielanie v 4K kvalite s najvyššou zobrazovacou frekvenciou

Bolo prezentované vysielanie v 4K kvalite s najvyššou zobrazovacou frekvenciou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosti LG Electronic a SES na desiatom ročníku konferencie SES Industry Days v Luxembursku spoločne predstavili televízne vysielanie vo vysokej zobrazovacej frekvencii 4K (HFR).

Obsah v tomto rozlíšení bol naživo vysielaný prostredníctvom satelitu ASTRA a zobrazený na poslednom modeli televízora LG OLED TV, ktorý využíva prototyp HFR softvéru.

„Sme nadšení, že môžeme ukázať, ako efektívne sú OLED televízory LG ako platformy pre zobrazovanie 4K HFR a ďalšieho vysoko kvalitného obsahu,“ hovorí Marek Sojak z pobočky LG a načrtáva: „Spoločnosť LG plánuje naďalej spotrebiteľom po celom svete ponúkať najnovšie technológie v oblasti televízneho vysielania, vrátane vysielania s vysokou frekvenciou zobrazovania snímok na LG OLED televízoroch. Skvelým príkladom je práve možnosť živého sledovania audiovizuálneho obsahu v 4K HFR kvalite na OLED TV, ktoré poskytuje satelit ASTRA.“

Spoločnosti LG a SES predstavili vysielanie v 4K kvalite s najvyššou zobrazovacou frekvenciou.

Nová vysielacia technológia HFR zvyšuje kvalitu obrazu 4K Ultra HD zvýšením počtu zobrazovaných snímok za sekundu až na 120, teda maximum pre vysielanie obsahu. Aktuálne ponúkajú poskytovatelia iba obsah s 50 snímkami za sekundu alebo menej. Prínos je očividný predovšetkým pri sledovaní akčných programov alebo športových prenosov. Technológia zároveň eliminuje zníženie kvality obrazu s vysokým množstvom pohybu, ako je napríklad rozmazanie.

„Spoločnosť SES sa neustále venuje vývoju Ultra HD technológií a konferencia Industry Days je vynikajúcou príležitosťou na ich prezentáciu. Vyššia frekvencia zobrazovania snímok bude dôležitým krokom k ďalšiemu zvýšeniu kvality satelitných prenosov v Ultra HD kvalite, zvlášť pre športové relácie. Partnerstvo s LG Electronics, lídrom v oblasti špičkových OLED technológií, je rozhodujúce pri stanovení vysielacích štandardov budúcnosti. Veľmi nás teší, že môžeme na tak dôležitom míľniku spolupracovať,“ hovorí Thomas Wrede, viceprezident pre nové technológie a štandardy spoločnosti SES.

Vedľa výrobcov displejov sa poskytovatelia audiovizuálneho obsahu pripravujú na uvedenie druhej fázy použitia technológie Ultra HD pomocou špecifikácie DVB UHD-1 s technológiou 4K HFR. Norma UHD-1 Phase 2 zahŕňa ďalšie špičkové technológie, ako je High Dynamic Range (HDR) a nová generácia zvuku (NGA).

(Zdroj: Tlačová správa LG)