Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vreckový inteligentný projektor Sweam má vlastný dotykový displej

Vreckový inteligentný projektor Sweam má vlastný dotykový displej
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Miniatúrne inteligentné projektory s operačným systémom Android nie sú žiadnou novinkou, no mnoho z nich vyžaduje použitie vstupných periférií, IR pera pre aktiváciu ikon, inštaláciu aplikácií či spustenie samotného prehrávania videa. Švédska firma Sweam však svoj rovnomenný projektor vybavila plnohodnotným dotykovým displejom, aký poznáme zo smartfónov.

Vreckový projektor Sweam je vybavený 4,1 palcovým dotykovým displejom s hustotou 358 pixlov na palec. Umožňuje používateľom sledovať video priamo na displeji napríklad počas cestovania a po návrate domov môže pokračovať v pozeraní na stene obývačky. Projektor beží s operačným systémom Android 7.1, vďaka čomu si používateľ vie nainštalovať obľúbené aplikácie z obchodu Google Play bez toho, aby ich nahrával cez káble alebo pripájal bezdrôtovo periférne zariadenia, ako je klávesnica či myš.

Vreckový projektor Sweam je vybavený 4,1 palcovým dotykovým displejom s hustotou 358 pixlov na palec.

Projektor Sweam je poháňaný procesorom Snapdragon 625 spolu s 2 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska 16 GB je rozšíriteľná prostredníctvom microSD karty. Samotná projekcia v rozlíšení 1280 x 720 pixlov vychádza z modulu Texas Instruments DLP, ktorý poskytne svietivosť 60 až 100 lúmenov, čo by malo byť postačujúce pre slabo osvetlenú miestnosť alebo vonkajšie premietanie po západe slnka.

Vreckový projektor Sweam beží s operačným systémom Android 7.1, vďaka čomu si používateľ vie nainštalovať obľúbené aplikácie.

Projektoru nechýba ani korekcia skosenia lichobežníka, rovnako ako Wi-Fi pripojenie k domácej sieti či 4G nano SIM slot. Jeho rozmery sú 112 x 82 x 41 milimetrov a má zabudovaný vlastný 2W reproduktor. K dispozícii je aj Bluetooth 4.1 pre bezdrôtové pripojenie k externým reproduktorom. Batéria s kapacitou 7 000 mAh by mala poskytnúť výdrž až pre 3 hodiny premietania.

Vreckový inteligentný projektor Sweam je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 4 975 SEK (približne 526 EUR). V prípade úspešnej kampane je doprava prvých vyrobených kusov naplánovaná na marec 2018.

Samotná projekcia v rozlíšení 1280 x 720 pixlov vychádza z modulu Texas Instruments DLP, ktorý poskytne svietivosť 60 až 100 lúmenov, čo by malo byť postačujúce pre slabo osvetlenú miestnosť alebo vonkajšie premietanie po západe slnka.