Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

PITTA: Modulárny dron, ktorý sa konvertuje na akčnú kameru

PITTA: Modulárny dron, ktorý sa konvertuje na akčnú kameru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

K pomôckam vášnivých filmárov určite patria drony s kamerou a akčné kamery, no načo kupovať dva produkty, keď stačí mať jedno zariadenie, ktoré poskytne obe funkcie? Presne to je myšlienkou nového dronu PITTA od spoločnosti Eyedea, ktorý sa môže premeniť nielen na akčnú kameru, ale poslúži aj ako domáca bezpečnostná kamera.

Základom dronu PITTA je hlavná časť guľovitého telo s kamerou. V režime akčnej kamery stačí k nemu na spodok magneticky pripojiť modul pre akčnú kameru. Používateľ potom guľové zariadenie drží v ruke alebo ho namontuje k držiaku tretích strán cez otvor so závitom v spodnej časti.

Kamera sníma videá v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu a samozrejme je tu aj režim pre zachytenie statických snímok v rozlíšení 13 megapixlov. Nenájdete tu žiaden informačný displej a tak si používateľ všetko nastaví a zábery prezrie prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy Android a iOS.

Modulárny dron PITTA môže byť použitý aj ako samostatná akčná kamera či domáca bezpečnostná kamera.

Pre nakrúcanie leteckých záberov stačí jednoducho vymeniť modul akčnej kamery za modul dronu. Ten sa skladá zo štyroch sklopných ramien s vrtuľami a jednotkou s GPS modulom. Vďaka tomu sa PITTA premení na malú kvadrokoptéru, ktorá sa ovláda cez smartfón či tablet.

Ako dron zvládne PITTA lietať vo vzduchu 15 minút a prináša funkcie ako je automatické sledovanie pohybujúceho sa cieľu, krúženie okolo stacionárneho cieľa, schopnosť automatického návratu na miesto vzletu a schopnosť automatického pristátia.

Kamera sníma videá v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu a samozrejme je tu aj režim pre zachytenie statických snímok v rozlíšení 13 megapixlov.

Lítium-polymérová batéria sa nabíja bezdrôtovo v kolískovej nabíjačke. Počas toho sa PITTA môže spojiť s domácou Wi-Fi sieťou používateľa a cez kameru mu umožní kontrolovať situáciu v domácnosti z akéhokoľvek miesta na svete s internetovým pripojením.

Modulárny dron PITTA je predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 269 dolárov. Finančné príspevky na kampaň sa už blížia k požadovanej sume 50 000 dolárov a ak všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy by mal začať rozosielať niekedy v priebehu apríla 2018.

Lítium-polymérová batéria sa nabíja bezdrôtovo v kolískovej nabíjačke.