Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Budík Barisieur vás zobudí do príjemnej vône kávy

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
19. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Tento budík radšej „nezaklapnite“, pretože by ste sa mohli popáliť a to veru nie je účel veľmi zaujímavého nápadu od vývojára Joshuu Renoufa. Hlavným účelom je iba spraviť vstávanie príjemnejším. Ako? Predsa vôňou kávy. Barisieur je totižto budík, ktorý vám pred zvonením uvarí kávu.

Nejde teda o žiaden klasický kruhový budík s dvoma zvončekmi, či nejaký suchopárny, digitálny s rádiom. Barisieur je malá alchymistická dielňa. Na vrchu budíka je akoby drevená tácka, na ktorej sú zrejmé hneď tri veci. Nádobka s vodou, lievik a samotná šálka na kávu. Potom, čo si cez kruhový gombík nastavíte čas budenia, tak si k tomu času ešte nastavíte kedy má byť káva hotová. Teda či pred budíkom, alebo po zazvonení.

Barisieur je špeciálny budík, ktorý vás zobudí vôňou vopred navarenej rannej kávy.

Keď príde teda ten čas spravenia kávy, budík pomocou indukčnej špirály zohreje vodu v nádobke. Tá po zovretí vytvorí paru, ktorá vytlačí vodu cez trubičku do lievika. A teda nie je treba žiadne čerpadielko či inú mechanickú súčiastku. No a v lieviku máte pomletú svoju obľúbenú kávu a horúca voda cez ňu pretečie až do šálky.

Barisieur je špeciálny budík, ktorý vás zobudí vôňou vopred navarenej rannej kávy.

Autor tvrdí, že na univerzite skúmal vplyv rôznych vnemov na kvalitu prebúdzania a vôňa sa ukázala ako jeden z najsilnejších, čo sa týka ovplyvnenia nálady. Skôr než však svoj produkt dokončil, musel sa boriť s veľmi technickými problémami. Pretože okrem indukčnej špirály má Barisieur aj mikrochladničku na ampulku s mliekom. Nuž a tým najľahším problém bolo už samotné skladovanie pomletej kávy. Vyriešil to jednoducho hermeticky tesniacou zásuvkou.

Zatiaľ asi jediná nevýhoda je to, že ak sa budíte spolu dvaja, potrebujete budíky dva. Vlastne to má ten Joshua dobre vymyslené, zrejme sa budí veselý.

Barisieur je špeciálny budík, ktorý vás zobudí vôňou vopred navarenej rannej kávy.