Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kamera QooCam sa s tým nepára, dáva 360 stupňové aj 3D videá

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Medzi najnovšie inovácie v spotrebiteľských kamerách patria možnosti nakrúcania 360 stupňových interaktívnych videí a 3D videí. Nová kamera QooCam s tromi objektívmi dokáže zosnímať videá z oboch svetov v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Navyše umožní zmenu zaostrenia na už zosnímaných statických fotografiách.

Kamera QooCam je schopná prostredníctvom troch objektívov snímať interaktívne 360 stupňové videá. To sú také, v ktorých kamera súčasne všetko okolo v celej panoráme. Počas sledovania 360 stupňových videí si divák na počítači môže otáčať pohľad z kamery ľubovoľným smerom, namiesto toho, aby mal jednu fixnú pozíciu pri sledovaní obsahu.

QooCam však zároveň dokáže nakrúcať aj stereoskopické 3D videá s širokým pozorovacím uhlom 180 stupňov pre sledovanie záberov prostredníctvom 3D okuliarov. Aby toho nebolo málo, vďaka technológii mapovania hĺbky snímania si môžu používatelia meniť pole zaostrenia v zosnímanej statickej fotografii v režime 3D.

Kamera QooCam s tromi objektívmi dokáže zosnímať 360 stupňové videá aj stereoskopické 3D videá.

K ďalším funkciám novej kamery patrí možnosť snímania spomaleného videa v rozlíšení 2K pri rýchlosti 120 snímok za sekundu v oboch režimoch, gyroskopická stabilizácia obrazu, možnosť snímania časozberných videí, priamy prenos a možnosť úpravy a zdieľania videí cez aplikáciu pre systémy iOS a Android.

Aplikácia sa tiež používa pre nastavenie a kontrolu záberov, pretože kamera s prenosovou bezdrôtovou technológiou Wi-Fi nemá hľadáčik ani displej. Nabíjacia batéria s kapacitou 2 600 mAh by na jedno nabitie mala vydržať až do troch hodín nepretržitého nakrúcania videí v oboch režimoch.

Vďaka technológii mapovania hĺbky snímania si môžu používatelia meniť pole zaostrenia v zosnímanej statickej fotografii v režime 3D.

Ručná kamera QooCam sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za podporu vo výške 299 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je stanovená na 399 dolárov a v prípade úspechu by sa pre podporovateľov kampane mala začať distribúcia prvých kusov niekedy v auguste.

K ďalším funkciám kamery QooCam patrí možnosť snímania spomaleného videa v rozlíšení 2K pri rýchlosti 120 snímok za sekundu v oboch režimoch, gyroskopická stabilizácia obrazu, možnosť snímania časozberných videí, priamy prenos a možnosť úpravy a zdieľania videí cez aplikáciu.