Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S čističom a zvlhčovačom Boneco vám bude vzduch pripomínať prírodu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie je nič lepšie ako sa zhlboka nadýchnuť čerstvého vzduchu. Je ešte na Slovensku zopár miest, kde sa to dá. Nie, nebojte, je ich viac. A nakoniec, aj doma si môžete vzduch vylepšiť. A nemusíte byť ani alergikmi. Okrem toho môže niekomu vadiť, že je suchý. Dnes máme preto pre vás technológie, ktoré to vylepšia. Nech sa páči, tu sú.

Švajčiarsky výrobca Boneco sa pri návrhu kombinovaného čističa a zvlhčovača vzduchu s označením W1335A určite nechal inšpirovať okolitou prírodou. Technológia čistenia totiž pripomína čistenie vzduchu dažďom. Základom je teda voda a špeciálna konštrukcia spotrebiča. Tá sa postará o odstránenie pevných častíc zo vzduchu, ako sú baktérie, roztoče, peľové časti či zvieracie chlpy a zároveň suchý vzduch v miestnosti zvlhčuje.

„Je tam uložených 21 syntetických diskov. Čistenie a zvlhčovanie vzduchu prebieha pomocou rotácie týchto diskov, ktoré sa vo vodnom kúpeli zvlhčujú, tým pádom vlastne na takto zvlhčené disky sa nalepujú všetky nečistoty zo vzduchu a zároveň sa voda aj odparuje,“ vysvetľuje pán Michal Borovička, NAY.

Čistič a zvlhčovač vzduchu dokáže fungovať v dvoch režimoch. Jeden je pri plnom výkone, ktorý sa odporúča používať počas dňa a druhý je režim so zníženým výkonom, kedy je samozrejme znížená aj hlučnosť.

„Výhodou tohto spotrebiča je nízka hlučnosť, iba 25 decibelov. Používanie tohto spotrebiča sa odporúča do priestoru s veľkosťou maximálne 50 metrov štvorcových a výdatnosť vody je 3 deci za hodinu, ktorá sa odparí.“

Nádrž na vodu, v ktorej sa perú rotujúce disky, má dostatočne veľký objem. No množstvo odparenej vody závisí aj od teploty a vlhkosti okolitého vzduchu.

„Nádrž na vodu má objem 4 litre, čo znamená, že vie nám tento spotrebič zvlhčovať napríklad celú noc. Ale keby sme mali náhodou suchší vzduch, kedy spotrebuje viacej vody, tak sa nemusíme obávať, žeby sa spotrebič počas noci pokazil, pretože disponuje automatickým vypnutím v prípade nedostatku vody.“

Kombinovaný čistič a zvlhčovač vzduchu Boneco W1335A.

Vo vode sa zvyknú množiť baktérie, čo najmä pri stojacej kvapaline môže spôsobiť, že začne zapáchať. Aby sa tomu v prípade kombinovaného čističa a zvlhčovača predišlo, švajčiarsky výrobca použil antibakteriálnu technológiu v podobe striebornej tyčinky pre ošetrovanie vody v zásobníku.

„Sa vloží do tohto zásobníku a pomocou uvoľňovania iónov striebra túto vodu dezinfikuje a tým pádom nedochádza k zapáchaniu.“

Pri čističi a zvlhčovači od Boneca sa používateľ, vďaka použitým technológiám, nemusí starať o výmenu filtrov, ako je tomu pri iných čističoch. Ide o takmer bez údržbovú prevádzku.

„Počas prevádzky prístroja nie je nutné používať žiadne chemikálie. Zo striebornej tyčinky sa takisto nič neuvoľňuje. A zároveň je tento spotrebič aj ekonomický, keďže má veľmi nízky príkon a spotrebuje veľmi málo elektrickej energie,“ dopĺňa pán Michal Borovička, NAY.

Kombinovaný čistič a zvlhčovač vzduchu Boneco W1335A je teda založený na efektívnom princípe, kedy stačí mať prístup k vode a elektrickej sieti. Vďaka tomu môžu byť moderné domácnosti vyplnené zdravým a optimálne vlhkým vzduchom, podobným tomu, ktorý ľudia radi dýchajú na prechádzkach v prírode po daždi.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)