Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Televízory Samsung QLED Q7FN splynú so stenou vo vašej obývačke

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Jedným zo spotrebičov, alebo teda elektronických zariadení, ktorému pri výbere venujeme najväčšiu pozornosť je popri telefóne aj televízor. Hoci by sa laicky zdalo, že technologicky už nemôžu veľmi napredovať, opak je pravdou. Napríklad taký Samsung so svojou technológiou QLED. Tá je istým medzikrokom pred technológiou OLED a dobíja sa k jej méte, ale už dokázala zatieniť bežné LED televízory. Dnes sme si preto vybrali pre vás modelový rad televízorov, ktorý sa práve z technológie QLED teší.

Juhokórejský Samsung je známy inováciami práve pri LED televízoroch. Pri ostatnej generácii Q7FN si však popri QLED technológii prináša i ďalšie vylepšenia. Z tohto radu vychádza aj model QE65Q7FN. Je vyhotovený v nadčasovom modernom dizajne v celokovovom prevedení a jeho 65 palcová uhlopriečka určite poteší mnohých filmových nadšencov.

„Technológiu QLED tvoria miniatúrne svetelné body, ktoré sú vyhotovené z kovovej zliatiny a pomocou reprodukcie farieb a kontrastu sa snažia zvýšiť kvalitu obrazu,“ hovorí pán David Flickinger, NAY.

Anorganické materiály v obrazovke QLED, na rozdiel od niektorých iných technológií, zabraňujú vypaľovaniu obrazových bodov po dlhšom používaní. Používateľ si môže zároveň vychutnať sledovanie obsahu v rozlíšení 4K aj s ďalšími vylepšeniami obrazu.

„Technológia QLED prináša nezmenenú kvalitu obrazu v širokom pozorovacom uhle, takže aj keď používateľ nesedí priamo pred televízorom, dostáva rovnakú kvalitu obrazu ako keď sedí priamo kolmo oproti obrazovke.“

Rovnako dôležitý je aj kontrast, či to, ako dobre zvláda televízor zobraziť bohaté, no zároveň prirodzené farby.

„Televízory QLED podporujú zobrazenie 100 percentného farebného rozsahu a to aj vďaka technológii Q Color, ktorá umožňuje zobraziť viac ako miliardu farieb.“

V dnešnej dobe sa mnohé moderné televízory môžu pochváliť technológiou, ktorá sa postará o optimalizáciu zobrazovaných scén. Juhokórejskí vývojári pridali aj najnovší štandard, ktorý upravuje obraz v reálnom čase.

„Pre zobrazenie detailov v tmavých a presvetlených scénach používajú televízory technológiu HDR. Televízory radu QLED používajú dokonca technológiu HDR10+.“

QLED televízor Samsung QE65Q7FN.

Vývojári sa navyše postarali aj o to, aby si sledovaný obraz na QLED paneli televízora zachoval konštantnú kvalitu zobrazenia, bez ohľadu na denné svetlo, či vôbec svetelné podmienky.

„Vďaka patentovanej technológii, pri ktorej dokáže televízor lámať dopadajúce svetlo a vďaka vysokej svietivosti až 1500 nitov už nie je problém pozerať obraz ani pri dennom svetle.“

Používateľ si môže televízor umiestniť na jeden z variabilných stojanov. No vďaka bezrámovému prevedeniu je Q7FN určená k tomu, aby bola zavesená na stenu. No a práve so stenou, pre väčší pocit estetiky, súvisí aj ďalšia inovácia.

„Zaujímavou novou funkciou televízorov QLED je takzvaný ambient mód, vďaka ktorému sa televízor prakticky dokáže stať až neviditeľným. A to vďaka tomu, že dokáže na obraze zobraziť vzorku steny, ktorá sa nachádza za ním a so stenou vlastne prakticky splýva.“

V stand-by režime môže televízor zobrazovať napríklad aj užitočné informácie o počasí či o teplote v izbe, ako aj najčerstvejšie správy. Obrazovka sa dá využiť aj kreatívnejším spôsobom, vďaka čomu môže vkusne doplniť interiér.

„Popri tom si vieme na televízore zobrazovať rôzne fotografie, vytvoriť si rôznu slide show alebo si tam vieme dať len nejaké umelecké dielo. A tým pádom sa z televízora dokáže stať digitálny obraz,“ dodáva pán David Flickinger, NAY.

Vďaka technológiám by mohol QLED televízor QE65Q7FN, z dielne juhokórejského výrobcu, naplniť očakávania aj náročnejších používateľov. Veľká obrazovka so živými farbami a vysokým kontrastom im tak môže premeniť obývačku na štýlové súkromné domáce kino.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)