Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Parný mop a vysávač v jednom Rowenta pre rýchle a účinné upratovanie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak chceme zbaviť podlahu špiny a prachu, použijeme vysávač, prípadne mokrý proces s mopom. Ak však chceme, aby bolo všetko aj hygienicky čisté, určite sa k slovu dostane parný čistič, ktorý likviduje baktérií a choroboplodné zárodky. Ale čo ak by takéto upratovanie zvládlo len jediné zariadenie? Áno, vďaka moderným technológiám je naraz možné používať paru a zároveň aj vysávať nečistoty.

Podľa štatistiky strávime každý týždeň v priemere až 34 minút vysávaním a 31 minút umývaním podláh v domácnosti. Aby sa tento čas čo najviac skrátil, rozhodli sa vývojári z Rowenty, že vytvoria inovatívny čistiaci systém. V jednom zariadení tak vznikla kombinácia bez vreckového tyčového vysávača a parného čističa, s názvom Clean & Steam.

„Najväčšou výhodou tohto čističa je, že máme domácnosť bez prachu a takisto bez baktérií, pretože para zabíja až 99,8 percenta baktérií. A to všetko bez použitia akýchkoľvek detergentov alebo dezinfekčných prísad, čiže naša domácnosť je ekologicky vyčistená,“ vysvetľuje pán Michal Borovička, NAY.

Vďaka inovatívnej patentovanej sacej hubici DUAL CLEAN & STEAM je pritom čistenie podláh v domácnosti intuitívne a jednoduché.

„Tento vysávač využíva prirodzený pohyb pri vysávaní vpred a vzad. Čiže vždy bude najprv prach povysávaný a až potom prichádza k samotnému čisteniu parou.“

Takéto hygienické upratovanie vyhovuje akémukoľvek druhu tvrdej podlahovej krytiny, či už sú to parkety, dlažba alebo vinyl. Používateľ sa tak nemusí obávať, že by mohla para poškodiť podlahu.

„Vzhľadom k tomu, že v každej domácnosti je viacej typov podláh, tak nám tento čistič umožňuje nastaviť silu pary tak, aby bola vhodná pre každý typ podlahy.“

Tyčový vysávač a parný čistič v jednom má odnímateľnú nádržku s dostatočným objemom aj pre dlhšie upratovanie, bez nutnosti stáleho dopĺňania vody.

„Tento vysávač má nádobku na vodu o veľkosti 0,7 litra, vďaka čomu dokážeme vyčistiť až 100 metrov štvorcových alebo prenesene do času, až 40 minút upratovania. Má 7,5 metra dlhý napájací kábel. Čiže dokážeme povysávať relatívne veľkú plochu bez častého prepínania.“

Tyčový vysávač a parný čistič v jednom Rowenta Clean & Steam.

Najčastejším problémom pri vysávačoch s klasickými filtrami je to, že sa môžu upchávať a filtre by sa mali prepierať, čo sťažuje údržbu. To však v prípade prístroja Clean & Steam neplatí.

„To Rowenta ošetrila tým, že vlastne vyvinula pokročilú cyklónovú technológiu, vďaka ktorej dochádza k dokonalej separácii prachu od okolitého vzduchu a tým pádom k dokonalému vysávaniu. Nádobka na prach má u tohto vysávača objem 0,4 litra.“

Pri výbere parných čističov zase zohráva dôležitú úlohu aj čas zahriatia, čiže doba, za ktorú môžeme začať čistiť podlahu horúcou parou. Vývojárom sa v tomto zariadení podarilo čas skrátiť.

„Čiže od naliatia vody, až po jej zahriatie na teplotu potrebnú na vytvorenie pary, je 30 sekúnd,“ dodáva pán Michal Borovička, NAY.

Tyčový vysávač a parný čistič v jednom, Rowenta Clean & Steam, sa teda postará o to, aby bola podlaha v domácnosti čistá a zároveň dezinfikovaná od baktérií a choroboplodných zárodkov za výrazne kratší čas, ako pri použití separátneho vysávača a parného čističa. Používateľom tak zostane viacej času, ktorý môžu venovať sebe či rodine a nemusia sa tak dlho lopotiť pri upratovaní.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)