Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Leica D-Lux 7: Vreckový kompakt sa chváli vysokým výkonom

Leica D-Lux 7: Vreckový kompakt sa chváli vysokým výkonom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ikonický výrobca fotoaparátov, spoločnosť Leica, predstavuje nový kompaktný fotoaparát z modelového radu D-Lux. Fotoaparát s označením D-Lux 7 dostal do výbavy snímač formátu 4 / 3, objektív s priblížením 24 až 75 mm, dotykový displej a elektronický hľadáčik s vysokým rozlíšením. To všetko s možnosťou záznamu videa v rozlíšení 4K.

Nový kompaktný fotoaparát D-Lux 7 púta pozornosť nielen zaujímavým dizajnovým prevedením s rozmermi tela 118 x 66 x 64 milimetrov, no rovnako sa hlási k vysokému výkonu. Spoločnosť Leica ho vybavila fixným objektívom DC Vario-Summilux 10,9-34 mm F1,7 - 2,8 ASPH (ekvivalent 24-75 mm) spolu s 21,7 megapixlovým MOS snímačom formátu Four Thirds.

Novinka je schopná snímať až 11 snímok za sekundu v režime kontinuálneho snímania. Citlivosť ISO dosahuje slušnej hodnoty 25 600 a fotoaparát dokáže upraviť ohniskovú vzdialenosť po zosnímaní záberu. Funkcia Focus Stacking tiež používateľom umožní zlučovať statické zábery s rôznymi bodmi zaostrenia v jednom obrázku. D-Lux 7 zvláda spracovať záznam videa v rozlíšení 4K pri rýchlosti až do 30 snímok za sekundu vo formáte MP4 a AVCHD.

Kompaktný fotoaparát Leica D-Lux 7.

Na zadnej strane sa nachádza elektronický hľadáčik s rozlíšením 2,8 megapixlov s 0,7 násobným priblížením a snímačom očí, spolu s 3 palcovým dotykovým LCD displejom s rozlíšením 1,24 megapixla. Vďaka bezdrôtovému pripojeniu Bluetooth 4.2 je možné fotoaparát ovládať na diaľku prostredníctvom aplikácie pre operačné systémy iOS a Android. Nechýba ani Wi-Fi pripojenie 802.11b / g / n.

Za vreckový kompakt Leica D-Lux 7, od ikonickej značky s červenou bodkou, zaplatíte 1 195 dolárov.

Kompaktný fotoaparát Leica D-Lux 7.

Kompaktný fotoaparát Leica D-Lux 7.