Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtové slúchadlá od Dolby sa špecializujú na domácu zábavu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Dolby už desaťročia poskytuje licenciu svojich audio technológií tretím stranám. Teraz sa konečne zapája priamo do hry a predstavuje svoje prvé bezdrôtové slúchadlá s názvom Dolby Dimension. Tie disponujú technológiou pre potláčanie okolitých ruchov a sú špeciálne navrhnuté pre domácu zábavu.

Bezdrôtové slúchadlá Dolby Dimension sú vybavené vlastnými 40 mm akustickými ovládačmi a s ohľadom na históriu spoločnosti v oblasti zvukových technológií sa očakáva, že vyčarujú impozantné ozvučenie. Bezdrôtové slúchadlá môžu byť pritom súčasne synchronizované až s tromi rôznymi zdrojmi prostredníctvom Bluetooth, pričom zdroj sa prepína prostredníctvom špeciálneho tlačidla na pravom uchu.

Slúchadlá sa môžu pochváliť aj technológiou pre aktívne potláčanie okolitých ruchov. Sú preto vybavené poľom piatich mikrofónov a proprietárnym spracovaním signálu. Používatelia si môžu nastaviť rôzne úrovne potláčania. Táto funkcia bola nazvaná LifeMix a ak používateľ potrebuje vnímať svoje okolie, jednoducho ju môže vypnúť. Naopak sa dá vybudiť až na úroveň, kedy nebude o svete okolo ani vedieť, alebo si funkciu nastaví niekde medzi tým.

Bezdrôtové slúchadlá Dolby Dimension.

Upravenie jednotlivých nastavení slúchadiel prebieha prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie Dolby Dimension pre operačné systémy iOS alebo Android. Niektoré z nastavení sa dajú meniť aj pomocou posúvania prstov po bočnej dotykovej ploche na strane slúchadiel. Plocha sa dá použiť pre úpravu hlasitosti, spustenie alebo pozastavenie prehrávania, preskočenie na ďalšiu skladbu dopredu a dozadu, pre prijatie hovoru alebo spustenie digitálneho hlasového asistenta Siri alebo Google Assistant.

V režime s nízkou spotrebou vydržia slúchadlá fungovať približne 15 hodín na jedno nabitie batérie. S aktivovanou technológiou pre potláčanie okolitých ruchov je to okolo 10 hodín. Batéria sa do plnej kapacity nabije asi za dve hodiny, no vďaka technológii rýchleho nabíjania môže už po 20 minútach poskytnúť výdrž ďalšie dve hodiny počúvania. V balení sa nachádza bezdrôtová nabíjacia základňa, no slúchadlá k nej môžu byť pripojené aj cez micro USB port, ako ich chce používateľ medzitým používať.

Bezdrôtové slúchadlá Dolby Dimension sú k dispozícii na stránke výrobcu za cenu 599 dolárov.

Bezdrôtové slúchadlá Dolby Dimension.

Bezdrôtové slúchadlá Dolby Dimension.