Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google aktualizuje svojho asistenta pre prekladanie v reálnom čase

Google aktualizuje svojho asistenta pre prekladanie v reálnom čase
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google na výstave CES v Las Vegas oznámila množstvo nových funkcií pre svojho digitálneho hlasového asistenta Google Assistant. Vylepšená umelá inteligencia, ktorá sa nachádza vo smartfónoch, reproduktoroch a inteligentných domácich zariadeniach tak napríklad zvládne jazykový preklad v reálnom čase.

Nový funkcia tlmočníka je najvýznamnejšou aktualizáciou pre digitálneho hlasového asistenta Google Assistant. Používateľ sa v podstate bude rozprávať na asistenta a on všetko preloží do zvoleného jazyka. Funkcia s názvom Interpreter Mode bude dostupná v priebehu nasledujúcich týždňov pre reproduktory Google Home a inteligentné displeje vybavené asistentom Google Assistant.

Preklad môže prebiehať napríklad tak, že používateľ asistenta osloví „Hey Google, be my French interpreter“ a môže začať rozprávať po francúzsky, zatiaľ čo je všetko takmer okamžite preložené do angličtiny. Pri spustení funkcie budú údajne podporované desiatky jazykov, či nájdeme medzi nimi aj slovenčinu zostáva otázne, no možno sa aj my jedného dňa dočkáme.

Google Assistant sa stane súčasťou aplikácie Google Maps.

Google Assistant sa tiež po novom stane súčasťou aplikácie Google Maps v Andorid Auto – jazdnom režime, ktorý je k dispozícii v autorádiách a telefónoch s operačným systémom Android. Používateľ bude môcť využiť služby asistenta na to, aby mohol zdielať približnú dobu príchodu s rodinou a priateľmi, odpovedal na textové správy, menil hudobné skladby a rádio a ďalšie funkcie.

V smartfónoch čoskoro digitálny asistent umožní, aby si používateľ mohol svojim hlasom preveriť svoj let. Zatiaľ je prvým partnerom spoločnosť United Airlines. Pribudnú nové interakcie pre hotelové rezervácie a aplikáciami cestovných kancelárií, takže asistent bude vedieť viac o vašej ceste a môže vám teoreticky pomôcť.

Digitálny hlasový asistent Google Assistant slúži už na viac ako 10 000 zariadeniach a spolupracuje s viac ako 1 600 značkami. Spoločnosť Google pracuje na tom, aby tento zoznam narástol v najbližšej budúcnosti o ďalšie zariadenia a už teraz spolupracuje s novými výrobcami.

Funkcia Interpreter Mode pre digitálneho hlasového asistenta Google Assistan pridá tlmočenie do rôznych jazykov v reálnom čase.