Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S iLIQ sa nemusíte báť, že sa oparíte horúcou kávou

S iLIQ sa nemusíte báť, že sa oparíte horúcou kávou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak sa človek niekam ponáhľa a nestíha, môže sa stať, že si oparí ústa horúcou kávou alebo čajom. Nič príjemné, však? Riešením by mohlo byť nové zariadenie iLIQ, ktoré prostredníctvom tepelného senzora a ventilátora schladí horúci nápoj. No iLIQ toho dokáže ešte viac.

Celý proces chladenia horúceho nápoja sa začína tým, že používateľ stlačením tlačidla na zariadení iLIQ zadá požadovanú teplotu. Potom umiestni prístroj na hrnček alebo pohár, pričom tepelný snímač sa ponorí do horúcej kvapaliny. Následne sa zapne ventilátor, ktorý čerpá chladivý okolitý vzduch cez hornú časť tela s mriežkami, zatiaľ čo sa vyhriaty vzduch vypudzuje cez vonkajší okraj dna.

Výrobca tvrdí, že prostredníctvom princípu chladenia odparovaním dokáže iLIQ schladiť teplé nápoje až päť krát rýchlejšie, ako pri bežných spôsoboch. Ako náhle nápoj dosiahne cieľovú teplotu, zariadenie iLIQ spustí zvukový alarm, ktorý upozorní používateľa a ventilátor sa automaticky vypne.

Chladič horúcich nápojov a prevzdušňovač vína iLIQ.

Zariadenie iLIQ sa nemusí využívať len na chladenie horúcich nápojov, ale dá sa použiť aj na prípravu lahodného čaju, ktorý má byť varený vo vode s určitou teplotou. Okrem toho sa iLIQ môže použiť aj prevzdušňovanie pohárov s vínom. Prístroj je napájaný lítium-iónovou batériou s kapacitou 650 mAh, ktorá na jedno nabitie dodá energiu pre jednu hodinu chladenia.

Nemeckí vývojári sa rozhodli iLIQ umiestniť na start-up portál Kicktarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 35 EUR. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 69 EUR. Ak sa podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov pre spustenie výroby, prvé kusy by mali byť distribuované niekedy v priebehu decembra 2019.

Chladič horúcich nápojov a prevzdušňovač vína iLIQ.Chladič horúcich nápojov a prevzdušňovač vína iLIQ.