Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robotický vysávač iRobot Roomba e5 sa pri upratovaní rozhodne nestratí

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Upratať celú domácnosť môže byť fuška, no našťastie nám môžu pomôcť moderné technológie. Šikovným pomocníkom sa môžu stať napríklad také robotické vysávače. Dnes sme si pre vás vybrali model Roomba e5 z dielne amerického výrobcu iRobot, ktorý sa dokáže bez problémov zorientovať v priestore a pre upratanie, aj na kobercoch, využíva viacero technológií.

Robotický vysávač iRobot Roomba e5 je navrhnutý pre autonómne vysávanie nečistôt v celej domácnosti na všetkých druhoch povrchov, vrátane kobercov. Na jedno nabitie batérie zvládne upratovať nepretržite až 90 minút. Je to dostatok času na to, aby si vysávač poradil aj s väčším znečistením, ktoré vzniká v oblastiach s vysokou premávkou, ako býva napríklad kuchyňa či jedáleň.

„Roomba e5 dokáže detegovať miesta zo silnejším znečistením, a to vďaka niekoľkým senzorom a technológii Dirt Detect, a venovať im pri vysávaní viacej času,“ hovorí pán Jan Šilar, NAY.

K dôkladnému čisteniu podláh v domácnosti prispieva aj účinný systém vysávania, ktorý si tak poradí aj s hlboko usadenými nečistotami, špinou a srsťou z domácich zvierat. Vývojári sa tiež pohrali s pohonom, ktorý má teraz viac sily ako ten z minulosti.

„K lepším výsledkom vysávania pomáha trojstupňový systém čistenia AeroForce a ďalej motor druhej generácie, ktorý je oproti predchádzajúcej generácii až päť krát výkonnejší.“

No úprimne, k čomu by bol všetok výkon, keby sa robotický vysávač nevedel orientovať v priestore a neustále sa niekde zasekol alebo by nebodaj narážal do nábytku či iných prekážok. Výrobca preto využil svoje dlhoročné skúsenosti a e5-ťku vybavil modernými technológiami pre automatickú navigáciu v miestnostiach.

„Robotický vysávač iRobot Roomba e5 je inteligentný vysávač, ktorý za jednu sekundu vykoná až 60 rozhodnutí, k čomu mu pomáha množstvo senzorov.“

Pomocou série inteligentných senzorov sa robot sám naviguje okolo nábytku. Vďaka funkcii virtuálnej steny Dual Mode sa zase vyhne priestorom, ktoré používateľ nechce, aby vysával. Ku všetkým funkciám sa pritom používateľ dostane veľmi jednoducho.

„O čistenie sa stará systém dvoch protichodných gumových kief, na ktoré sa zachytáva menej vlasov a chlpov, čo prináša jednoduchšie čistenie.“

Efektívnosť si robotický vysávač priniesol aj vďaka špeciálne navrhnutým čistiacim kefám, ktoré nevyžadujú takmer žiadnu údržbu.

„Robotický vysávač je efektívny na všetky druhy povrchov a podláh, vrátane kobercov, a to vďaka vysokému zdvihu koliesok,“ dodáva pán Jan Šilar, NAY.

Inteligentný robotický vysávač iRobot Roomba e5 je užitočným pomocníkom, ktorý môže používateľa odbremeniť od nie príliš obľúbeného vysávania. Jeho výkon a navigačný systém prispejú k dôkladnému čisteniu miestnosti, a to nielen na tvrdých podlahách, ale aj na koberci.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)