Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Akčná kamera GoPro Hero8 Black stavila na modularitu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca akčných kamier GoPro predstavil nástupcu minuloročného modelu Hero7 Black. Nová akčná kamera Hero8 Black zaujme najmä vylepšenou stabilizáciou obrazu, novou funkciou Digital Lens a možnosťou pripojenia viacerých hardvérových doplnkov, takzvaných Mods.

Nová vlajková loď z dielne GoPro dokáže zachytiť akčné zábery v rozlíšení 4K pri rýchlosti 60 snímok za sekundu, rovnako ako spomalené zábery v rozlíšení Full HD pri 240 snímkach za sekundu. Akčná kamera Hero8 Black si prináša druhú generáciu stabilizačnej technológie Hypersmooth. Tá pracuje vo všetkých rozlíšeniach a rýchlostiach snímkovania a pridáva režim Boost pre zvýšenie stabilizácie počas veľkých otrasov kamery, napríklad pri behu. K dispozícii je aj automatické vyrovnávanie obzoru v aplikácii.

Na druhú generáciu prešla aj funkcia TimeWarp, ktorá so sebou prináša možnosť automatického porovnávania rýchlosti snímania s rýchlosťou, ktorou sa používateľ s kamerou pohybuje. Môže tak video spomaliť na reálny čas alebo ho zrýchliť klepnutím na dotykovú obrazovku.

Akčná kamera GoPro Hero8 Black.

Zrejme najväčším vylepšením je možnosť rozšíriť schopnosti kamery Hero8 Black pridaním rôznych voliteľných doplnkov nazývaných ako Mods. Prvým modulom je Media Mod za 79,99 EUR, ktorý dodá zostavu smerového mikrofónu, HDMI a USB-C portu a koľajnicového držiaku pre uchytenie svetiel, mikrofónov alebo LCD displejov. Druhý modul Display Mod za 79,99 EUR sa pripája k hornej časti Media Mod a poskytne sklápací 1,9 palcový displej. Posledným modulom je vode odolný Light Mod za 49,99 EUR, ktorý sa dá pripojiť k Media Mod alebo priamo k držiaku GoPro a pridá difúzor pre zmiernenie jasného osvetlenia počas filmovania. Obsahuje vlastnú nabíjateľnú batériu.

Akčná kamera GoPro Hero8 Black.

Používatelia akčnej kamery Hero8 Black tiež môžu využiť dostupné prednastavené režimy snímania alebo si vytvoriť a uložiť až 10 vlastných nastavení. Funkcia digitálneho objektívu prináša štyri rôzne zorné uhly - SuperView, Wide, Linear a Narrow. neární a Úzke. Medzi ďalšie vylepšenia dizajnu patrí tvrdšia šošovka, zníženie hmotnosti kamery o 14 percent, možnosť ukladania vo formáte RAW vo všetkých fotografických režimoch a tiež aj režim nočného časozberného snímania či možnosť ovládania kamery hlasom.

Nová akčná kamera GoPro Hero8 Black sa dá predbežne objednať za cenu 429,99 EUR a dostupná by mala byť v priebehu tohto mesiaca. Rozširujúce moduly Mods budú k dispozícii od decembra.

Akčná kamera GoPro Hero8 Black.