Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ricoh vydáva novú 360 stupňovú ručnú kameru Theta SC2

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Ricoh sa rozhodla aktualizovať model svojej 360 stupňovej ručnej kamery Theta SC z roku 2016, ktorá má kompaktné telo podobné diaľkovému ovládaču od televízora. Nová generácia kamery s označením Theta SC2 sa môže pochváliť niekoľkými vylepšeniami, najmä čo sa týka spracovania obrazu a snímacích režimov.

Nová 360 stupňová ručná kamera Ricoh Theta SC2 získala malú aktualizáciu v podobe 14 megapixelového CMOS snímača s rozmerom 1 / 2,3 palca, ktorý je okrem statických fotografií schopný zachytiť 360 stupňové video v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu.

Používatelia majú pri nakrúcaní 360 stupňových videí k dispozícii rôzne režimy. Patrí sem režim, ktorý automaticky deteguje ľudské tváre a aplikuje na ne vyhladenie pleti, ako aj užitočný nočný režim pre vylepšené záberov pri slabom osvetlení. Vhod môže prísť aj režim lens-by-lens, ktorý ovláda každý protiľahlý objektív jednotlivo, aby pomáhal kompenzovať zmeny jasu na oboch stranách kamery.

360 stupňová ručná kamera Ricoh Theta SC2.

Rovnako ako v prípade predchádzajúceho modelu Theta SC, aj nová 360 stupňová ručná kamera Theta SC2 ťaží z jednoduchého usporiadania ovládacích tlačidiel. Na jednej strane sa v strede tela kamery nachádza hlavné tlačidlo pre aktiváciu nahrávania, pod ktorým je umiestnený malý OLED displej pre rýchlu kontrolu nastavení kamery. K dispozícii je nové tlačidlo pre režim samospúšte, ktoré v prípade potreby uľahčí používateľom sa dostať do záberu.

360 stupňová ručná kamera Ricoh Theta SC2.

Theta SC2 má interné dátové úložisko s kapacitou 14 GB. Používateľ si kameru vie prepojiť so smartfónom s nainštalovanou sprievodnou aplikáciou cez bezdrôtové technológie Bluetooth a Wi-Fi. Aplikácia poslúži pre prezeranie, ukladanie a zdieľanie nakrútených záberov.

Nový model 360 stupňovej ručnej kamery Ricoh Theta SC2 bude k dispozícii od začiatku budúceho mesiaca za odporúčanú maloobchodnú cenu 299,95 dolárov. Na výber bude v štyroch štýlových farebných variantoch.

360 stupňová ručná kamera Ricoh Theta SC2.