Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Medzi prvé TV Sony v roku 2020 patrí aj najmenší 4K OLED

Medzi prvé TV Sony v roku 2020 patrí aj najmenší 4K OLED
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská Sony na veľtrhu CES v Las Vegas predvádza svoje prvé televízory pre rok 2020, medzi ktoré patrí aj 48 palcový model Master Series A9S, najmenší 4K OLED spoločnosti v histórii. Vrchné priečky obsadil nový 8K LCD televízor, 85 alebo 75 palcový model Z8H, nasledovaný OLED modelom A8H v 65 palcovom a 55 palcovom variante.

Spoločnosť Sony nie je jediným výrobcom televízorov, ktorá na tohtoročnom veľtrhu CES oznámila 4K OLED televízor s uhlopriečkou menšou ako 55 palcov. Rovnako aj spoločnosť LG predstavila svoj 48 palcový model. Sony to síce vyslovene nepotvrdzuje vo svojej tlačovej správe, ale dôvodom ohlásenia je takmer určite to, že obe spoločnosti používajú ten istý OLED panel od spoločnosti LG Display. Všetko tak naznačuje tomu, že môžeme čoskoro očakávať aj ďalšie verzie 48 palcových OLED televízorov z dielne výrobcov, ako sú napríklad Panasonic, Philips či Vizio.

Keďže Sony takmer určite používa ten istý OLED panel ako LG, aby pritiahla záujemcov, bude sa musieť spoľahnúť na svoje technológie spracovania obrazu a zvuku. Napríklad model televízora A9S OLED tak obsahuje technológiu Sony Acoustic Surface, ktorá využíva panel na prenos zvuku, vďaka čomu to vyzerá, akoby vychádzal priamo z obrazovky. Spracovanie obrazu má na starosti rovnaký procesor X1 Ultimate z akéhokoľvek modelového radu televízorov Sony a výrobca nezabudol ani na podporu technológií Dolby Vision a Dolby Atmos.

Nový 8K televízor Sony Z8H

K dispozícii je niekoľko nových funkcií, ktoré nájdeme naprieč portfóliom nových televízorov Sony pre rok 2020. Model Z8H je druhým televízorom s rozlíšením 8K od spoločnosti Sony, ktorý nasleduje minuloročný model Z9G. Ako jediný televízor zo zostavy obsahuje vzdialené podsvietenie a tiež prichádza s novou technológiou „Frame Tweeter“, ktorá pri vibrácii snímok vytvára zvuk.

Oba televízory sú spolu s modelom 4K X950H kompatibilné s Asistentom Google, ktorý umožňuje ovládanie televízora pomocou externých zariadení vybavených týmto digitálnym hlasovým asistentom. hlasovým asistentom. Model X950H tiež dostal novú funkciu, ktorú Sony nazýva „X-Wide Angle“, ktorá by mala zlepšiť pozorovacie uhly. Celá doterajšia ponuka spoločnosti Sony beží na platforme Android 9 Pie a ponúka prepojenie so zariadeniami Apple AirPlay 2, HomeKit a Amazon Alexa zariadeniami a inteligentnými reproduktormi.

Sony zatiaľ neoznámila cenu ani dostupnosť svojej televíznej zostavy pre rok 2020, no tvrdí, že plánuje túto jar oznámiť ďalšie podrobnosti.

Nový 4K televízor Sony X950H