Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 131

Autor:
Lubo Straka
Zverejnené:
4. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V krátkom video bloku vám prinášame technologické zaujímavosti a inovácie, ktoré si pre nás prichystali vedci, vývojári a výrobcovia z celého sveta.

Výstava CES 2020 priniesla aj tento rok množstvo zaujímavých zariadení a inovácií. Výrobcovia sa snažili niektorými svojimi produktmi spotrebiteľov potešiť, zabaviť a zároveň aj niečo naučiť. Napríklad taký Clicbot, ktorého si musí používateľ najskôr postaviť z jednotlivých dielov a potom sa ho učí programovať. Výsledkom môže byť takýto skupinový tanec, či vzájomná komunikácia dvoch robotov.

Čoraz viac technológií sa dostáva aj do športu. Už to nie sú len golfové simulátory, ale inovácie dokonca nahradia trénera či súpera v boxe. Robotický BotBoxer tak vraj dokáže svojich zverencov pripraviť na rôzne situácie v tomto športe. Zároveň sa im pri cvičeniach postaví zoči – voči a odvážlivci si s ním môžu zmerať svoje sily.

Obľúbeným športom je aj lyžovanie či snowboardovanie. Vývojári zo SkyTechSport sa však snažili posunúť výučbu tohto športu aj do období, ktoré nie sú práve pre tieto disciplíny priaznivé. Výsledkom je tak inovatívny simulátor, pri ktorom sa pred vami na veľkej obrazovke premieta slalom a človek sa musí pomocou elektro-mechanickej náhrady lyží postarať o jeho zvládnutie. Monitorujú sa pritom všetky dôležité činnosti nôh a tela, ktoré by mal zvládnuť vyspelý lyžiar.