Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mystik chce vrátiť dobu prenosných kazetových prehrávačov

Mystik chce vrátiť dobu prenosných kazetových prehrávačov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Digitálne hudobné prehrávače a smartfóny spôsobili vytlačenie prenosného analógového zvuku. No nielen pre nostalgikov sa francúzsky výrobca Recording the Masters snaží tieto zariadenia vzkriesiť a vydáva prenosný kazetový prehrávač s názvom Mystik.

Podiel kaziet, podobne ako vinylových platní, je na trhu v dnešnej dobe malý. V hudobnom priemysle momentálne vládnu streamovacie služby. No niektorí hudobníci stále nezanevreli ani na analógové kazety a sú ľudia, ktorí si doma stále odkladajú kazety s rôznymi nahrávkami. Aby si ich mohli vychutnať aj na cestách, môžu teraz siahnuť po novom zariadení Mystik.

Ide moderné prepracovanie prenosného kazetového prehrávača, ktorý je postavený na novej elektronike, ktorú navrhli bývalí zvukoví technici Thomson / RCA. Namiesto jednorazových batérií typu AA je Mystik vybavený nabíjateľnou batériou a zameriava sa na stereofónnu reprodukciu s frekvenciami od 100 Hz až 10 kHz. Prenosný kazetový prehrávač obsahuje klasický 3,5 mm jack konektor pre pripojenie slúchadiel, ktorý by mal zabezpečiť „vysoko kvalitné“ analógové počúvanie. Pre modernejších používateľov je k dispozícii aj technológia Bluetooth 5.0, ktorá prenáša hudbu do bezdrôtových slúchadiel alebo reproduktorov.

Moderný prenosný kazetový prehrávač Mystik.

Navyše tento prenosný kazetový prehrávač dokáže tiež nahrávať zvuk, a to buď prostredníctvom vstavaného mikrofónu, alebo zasunutím externého mikrofónu do 3,5 mm konektora. To znamená, že používatelia môžu nahrávať a zdieľať svoje vlastné hudobné mixy. Pre tento účel výrobca k prehrávaču dodáva aj jednu prázdnu kazetu Fox C-60.

Moderný prenosný kazetový prehrávač Mystik sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za finančný príspevok v sume 91 euro. Ak sa nájde dostatok prívržencov analógového zvuku a podarí sa vyzbierať požadovaná čiastka na rozbehnutie výroby, prvé kusy by mohli získať už v priebehu septembra 2020.

Moderný prenosný kazetový prehrávač Mystik.